Viikonloppuna havahduin siihen tosiasiaan, että kevät on todellakin tullut (jokohan jäädäkseen). Eli jos meinaan täksi kevääksi vielä Zitron Kokonista pipon ja huivin tehdä, pitäis varmaan vähitellen aloitella... Zitron Kokonia sain viime syksynä SNY:ltäni Minnieltä (en voi linkata, kun blogiosoite ei ainakaan nyt toimi) kokonaiset 3 kerää, ja ovat odottaneet kaapissa The Inspiraatiota.

Monen mutkan kautta syntyi Rinsessapipo Ullaneuleen ohjeiden mukaan.
1429086.jpg
Anteeksi Todella Huono Kuva. Vessan ovea vasten yritin nopeasti aamulla kuvaa räpsäistä ennen kuin unohdan asian... Voin vakuuttaa, että oikeasti pipo on paaaljon kauniimpi kuin kuvassa näyttäisi!! Värikin on kaunis luonnonvalkoinen!

Mutkia matkaan toi lähinnä sopivan silmukkamäärän ja puikkojen löytäminen. Yrityksen ja erehdyksen kautta. Ensin tein ohjeen 140 silmukalla, 3,5mm puikoilla. Olisi mahtunut vaikka marjaämpärille... Sitten samalla silmukkamäärällä, mutta puikoiksi 3mm. Edelleen sillä olisi suojattu vähintään
jalkapallo... Sitten tein niin, että muutaman sentin pituinen piponalku päässäni, kylmästi nipistin sormilla sen verran pois että ympärysmitta oli sopiva, ja laskin silmukat. Eli laskin, että kaksi kuviokertaa pitää ottaa pois. Niin, olisi vaan pitänyt laskea ne silmukat eikä kuviokertoja... Pipon tein 120 silmukalla, ja ihan pikkasen on kireä... No juu, kun siitähän olisi pitänyt ottaa ainoastaan 10s pois!! Huomasin asian vasta siinä vaiheessa, kun olin neulonut yli 10cm. En alkanut purkamaan, vaan luotan siihen että puuvilla venähtää hieman käytössä. Langastahan on noin 1/3 puuvillaa (35% silkkiä, 35% puuvillaa, loput akryyliä).

Eli vielä staregiset tiedot piposta:
Lanka Zitron Kokon luonnonvalkoinen 34g
Puikot 3mm pyöröpuikko ja sukkapuikot
Malli Rinsessapipo Ullasta