Edit 28.8.

Oravannahkakauppoja sovittu sen verran, että minipyykkipojat lähtevät Hannalle, ja hopealanka+helmet alustavasti varattu Muoriskalle!

Mitä ihmettä mä olen oikein joskus ajatellut... Kaappeja siivosin, ja tällasia tuli vastaan. Mulla ei (edelleenkään) ole näille yhtikäs mitään käyttöä, joten jos nämä jotain kiinnostaa, niin saapi tarjota jotain ja jättää kommenttia. Askartelumatskuja ei kannata vastalahjaksi tarjota, mutta jotain muuta pientä vaikka neulomiseen liittyvää tai jotain. Ei ole mitenkään kovin nokonuukaa. Pääasia koko jutussa olisi, että nämä saisi uuden kodin/koteja/iloisia omistajia:)

154619.jpg

En tiedä näiden nimeä, mutta sellasen "siiman" oloista on nuo varret, ja muovihelmien halkaisija on noin 3mm. Varsien alaosat on päällystetty paperilla, ja niissä on sisällä jäykkä mutta ohut rautalanka.

154623.jpg

Näidenkään nimi ei ole tiedossa, mutta johonkin kukkasiin piti näistä tulla "heteitä". Varren pituus on noin 5cm, ja molennissa päissä on tollanen klunssi... Toi keskiosa tuntuu hieman paperimaiselta (on kyllä aika jäykkä), mutta päiden materiaalista ei mitään tietoa. Hih, onpa hyvin selitetty...

154627.jpg

Tuollaiset muoviset minipyykkipojat, pituus 2,5cm.

154631.jpg

Hopealanka-nimellä tuon ostin, mutta en ole 100% varma onko oikeaa hopeaa. Hinta oli silloin 15mk (oletan että hinnasta voisi joku tietävämpi arvioida materiaalinkin). Kiepin halkaisija noin 8cm, ja siinä on tuota metallilankaa 39 kierrosta. Suurelta osin tuo on tummunut, ja kun materiaalista en ole ihan varma niin en osaa voiko puhdistaa (jos on hopeaa, kaiketi hopeankiillostuliinan pitäisi tehota; en omista niin en voi kokeilla). Tuo on kuitenkin sellaista lankaa, mitä on sillon aikoinaan (10v sisällä) käytetty ihan koruaskarteluihin. Olen ostanut samaan aikaan hopeisten korviskoukkujen kanssa joten siksi kyllä hopean puolelle kallistuisin.

154643.jpg

Satsi hopeanvärisiä helmiä. Materiaalia en näistäkään tiedä, mutta eivät kellu. Halkaisija näillä on 4mm. Ostettu samaan aikaan langan kanssa, samoin seuraava satsi.

154652.jpg

Eli vielä tollainen pikkusatsi pienempiä helmiä. Sama materiaali ja malli kuin edellisillä mutta näiden halkaisija noin 2mm.

154693.jpg

Tällaisia puisia "aihioita", mistä piti tulla kissoja ja kukkaruukkuja (ei näköjään tullut). Korkeus isommilla 4cm ja pienemmillä 3cm. "Ruukuilla" korkeus 17mm.

154733.jpg

Nämä meinasi unohtua. Eli kullanvärisiä helmiä. Materiaalista ei (taaskaan) tietoa, mutta nämäkään eivät kellu... Halkaisija 3mm.

Toivottavasti joku tarvitsisi noita niin saan pois täältä...

------------

Ja sitten vielä, jos jollakulla olisi ylimääräinen pariton pitkä puikko kokoa 5½... Mulla olisi hirveä hinku lunastaa se pariton puikko. Mulla on nimittäin vaan yksi pitkä puikko sitä kokoa. Paria olen etsinyt muutaman vuoden mutta ei ole löytynyt. Ihan varmana se jossain on... Se on se paikka nimeltä Hukka missä on paljon muutakin tärkeää;)