Ei vielä koululaisten kanssa, mutta kuopuksella oli eilen kevätjuhla/-kirkko illalla. Luulin että kyseessä oli "kunnon" kevätjuhla lukuisine esityksineen ja muineen. Vähän niin kuin oli joulujuhlakin (no, se ei kyllä ollut kirkossa), mutta olikin enemmän kuin pienimuotoinen jumalanpalvelus. Siis sillä tietämyksellä mitä mulla yleensäkään on jumalanpalveluksista, kun en ole koskana luterilaisessa sellaisessa ollut muuta kuin peruskoulun "pakollisissa" aikoinaan.

Alussa lapset lauloivat yhden laulun, sitten oli papin puhe (ohjelmapaperin mukaan johdanto), joku psalmi ja laulettiin virsi. Sitten toinen pappi (tai joku sellainen, ilman sitä papin viittaa) luki luomisesta ja lapset olivat siinä ja esittivät leikkinä sen ja lauloivat laulun. Sitten oli kouluunlähtijöiden siunaus (tällä kertaa vain yksi kouluunmenijä), runo hänelle, ja sitten olikin rukous, herran siunaus (mä olen aina luullut että sekin on rukous ja ihmettelin kyllä miksi kaksi rukousta peräkkäin) ja loppuvirsi. Koko tilaisuus kesti ainoastaan puoli tuntia.

Hieman mulle on outoja nämä luterilaiset jumalanpalvelukset, kun tosiaan en ole niihin osallistunut muuten kuin peruskoulussa. Vaikkakin tuttujakin juttuja kyllä löytyi. Ja suvivirsi siinä lopuksi oli ainakin tuttu! Sehän laulettiin koulussakin aina kevätkirkossa ja vissiin myös kevätjuhlassa. Ikäänkuin kaikki kulminoituu suvivirteen; siitä alkaa kesäloma!!

Jotta nyt tulisi käsitöitäkin ja kuvia, niin tosiaan kerhotäti on lahjottu:) On ollut niin tärkeä henkilö kuopukselle tämän kuluneen vuoden, että halusin muistaa jotenkin erityisesti. Ja tosiaan kuopus piirsi oman kuvansa (oikeesti kyllä on vaalea tukka mutta tuossa hän kuulemma onkin koululaisena), ja brodeerasin sen sitten itse ommeltuun käsipyyhkeeseen:

92891.jpg

Samostoppikin valmistuu hyvää vauhtia vaikken niin kovin ole nyt päässyt tekemäänkään. Viime yönä aloitin jo kaarrokkeen pienen pähkäilyn jälkeen. Oli vähän ongelmia miten nuo kappaleet yhdistän pyöröpuikolle ja luon väliin lisää silmukoita. Lähdenkin tästä tutkailemaan teinkö edes yhtään sinne päin. Puolen yön jälkeen kun ei aivokapasiteetti välttämättä pelaa enää täysillä...