Ensin hyvät uutiset. Opettelin viime yönä ompelemaan neuleen saumat niin ettei sauma kiristä yhtään, ja ei ulkopuolelle näy. Vuoropistoilla... Mulla on vielä kirjastosta se Stitch'n bitch -kirja, ja siinä oli tosi hyvät kuvalliset ohjeet. Hidastahan tuo mun ompelu oli. Puolen yön jälkeen aloitin vihreän samos-topin sivusaumoja ompelemaan, ja vähän ennen kahta ne oli valmiit. Mutta opeinpas kuitenkin:)

Alkuperäisessä kaavassa tähän kohtaan olisi tullut kuva valmiista topista, ja kansa olisi hurrannut ja huudellut kolme kertaa "eläköön", konfettikarkkeja olisi satanut taivaan täydeltä ja fanfaarit olisi soineet...

Sitten ne huonot... Aamulla ompelin vielä olkainten saumat, ja yllätys yllätys... Toppia sovittaessani totesin, että ei sitten ole yhtään hyvä tuon pääntien kohdalta. Ei edestä eikä takaa. Ei sopi mulle. Sopisi jos pitäisi neuletakkia siinä päällä (alkuperäisessä ohjeessa siihen kuuluikin myös takki), mutta ei yksinään!! Eikä siinä olisi edes pingottelut auttaneet:( Meinasi kyllä poru päästä... Nyt se on sitten melkein purettu koko viikkojen työ, ja uutta mallia etsiskelen. Höh!!

Meinasin jo aloittaa yhtä kivan näköistä toppia, jonka olen nähnyt ainakin Annen ja Hilin blogeissa. Mutta ohjetta lukiessani tajusin että mulla ei ole pyöröpuikkoja tuohon sopivia. Enkä nyt kyllä ostakaan uusia puikkoja; sillä rahalla ostetaan esikoiselle toinen lahje tuulihousuista (hei joo, tottakai ne housut kumminkin kokonaan ostetaan, mutta siis ajatus oli tuo että on tärkeämpääkin rahanmenoa nyt). Enkä oikein ole varma tulenko pyöröneulein kanssa toimeen, ainakaan tuossa pääntien kohdalla.

Onkin tosi vaikeaa löytää nyt mallia. Pitäisi olla tuosta ylhäältäkin hyvännäköinen. Ja jos on pelkkää sileää neuletta, pitkästyn tekemiseen ja vaarana on että jää kesken. Palmikkopuikot eivät minua tottele, joten palmikot unohdettakoon muutamaksi vuodeksi ainakin... Ja sitten jos tekis ihan rib-neuletta, niin tuleeko siitä sitten turhan paksun näköinen topiksi. Kun ei tuo Samos ihan ohutta ole...

Suoraan sanottuna ketuttaa!!!!!