Elämä käsissä -sarjaa ei enää tulekaan, joten Emmerdalea odotellessa päätin nyt vihdoin päivittää blogia...

Ihan ensiksi näytän kuvan paketista, jonka postipoika toi Juskalta. Bongasin taannoin tasaluvun hänen blogissaan, ja näin ihania ylläreitä oli perjantaina postilaatikossa... Kiitos, Juska oikein kovasti!
476141.jpg
Novitan Liisa on minulle uusi tuttavuus. Olen kyllä siitä lukenut kovasti, mutta koskaan en ole livenä nähnyt (ei myydän meidän kaupoissa). Hieman samantapaista ilmeisesti, kuin Valoanni ja -ville, mutta tämä ei ole ihan niin höttöistä. Nämä päätyvät todennäköisesti jossain vaiheessa pipoihin, varmaan kaveriksi tulee mustaa seiskaveikkaa. Sirdarin Wow on myös uusi tuttavuus. Väri on luonnossa ehkä hieman lilahtavampi kuin kuvassa. Ihanan pehmeää, sellaista samettimaista, paksua lankaa. Mielessäni näkisin siitä tulevan kaulahuivin joko itselleni tai kuopukselle. Plussana tässä langassa verrattuna aikaisempiin kokemuksiini samettilangoista (jos tuo nyt on oikea nimitys?), että tämän saa pestä koneessa=) Ja vyötteen mukaan saa jopa laittaa kuivausrumpuunkin miedolle ohjelmalle!!

Sitten arkista työasiaa... Tosiaan viime tiistaina käytiin Tampereella ostoksilla. Ostin ihan uuden koneen. Nythän tässä alkaa itsensä tuntemaan ihan oikeasti yrittäjäksi, kun konekantakin on ammattilaistasoa=) Ei tarvi enää myydä jatkuvasti "ei oo" -ta silloin, kun joku haluaisi jotain isompia juttuja, tai lippiksiä. Nyt onnistuu nekin. Uusi kone on vienyt aikaa niin etten ole siksi ehtinyt tännekään päivittämään. On pitänyt tutustua uuteen tulokkaaseen, ja opetella käyttämään sitä. Nyt alkaa jo sujua tuo sukkuloiminen vanhojen ja uuden koneen välillä, ja samalla myös eri ohjelmien kanssa. Ja onneksi uudelle koneelle on jo töitäkin ilmaantunut. Kaksi pahvilaatikollista paitoja odottaa brodeerauksia, ja tuolla uudella koneella ne sujuu paaaljon helpommin kuin vanhoilla. Ja mikä ihaninta niin tämä jopa leikkaa itse langanpäätkin värien ja kohtien vaihtuessa=) No niin tekevät kyllä ainakin jotkut kotikoneistakin (siis kirjovista ompelukoneista), mutta mun Berninat ovat muutaman vuoden vanhempaa mallia, joten niissä ei sellaista ominaisuutta ole. Sen lisäksi, että tällä koneella pystyn tekemään monipuolisempia juttuja kuin ennen, niin tämä myös helpottaa töitä huomattavasti! Anteeksi tämä höyryntä tästä, mutta olen vaan täällä aivan innoissani=)
476140.jpg
Ja vielä pari työhuonekuvaa. Työhuone on kyllä taas tällä välin muuttunut hieman (kuvat otettu kaksi viikkoa sitten). Mutta pääpiirteittäin ovat samat, ainoastaan tietokonepöydän ja lipaston tilalle on tullut toinen tuollainen "retropöytä". Mahtuu nyt kaikki laitteet paremmin samalle pöydälle. Ja vanha pieni tietsikkapöytä lykättiin ison pöydän alle niin, että keskusyksikkö on siinä omalla hyllyllään ja näppäintaso on käytössä. Ei vie näppäimistö turhaa tilaa pöydällä kun sitä ei tarvita jatkuvasti. Ja tuohon toisessa kuvassa olevaan tyhjään tilaan on siis nyt asettautunut tuo uusi kone. Niin, ja kurkatkaas millainen näytönsäästäjä mun koneessa pyörii=) Siinä vaihtuu eri mallisia Berninan koneita aataminaikuisesta uusiin...
476138.jpg476139.jpg476185.jpg
Ja jottei nyt ihan käsitöitä ja neulomuksia unohdeta, niin olen kyllä neulonutkin! Jasminista aloittamani toppi on edennyt jo melkein 20 cm saakka. Ja teen sitä siis pyörönä. Yritän seuraavaan postaukseen napata siitä kuvan, ja laitan myös linkin ohjeeseen.