Leivoin viime yönä... Tai siis kone leipoi pitkästä aikaa. En edes muista koska tuota leipäkonetta on viimeksi käytetty, mutta nyt koin herätyksen että kone käyttöön. Tuntuu että tällä perheellä kuluu leipää niin järjettömät määrät, että jos ottaisi tuon masiinan taas ihan vakikäyttöön. Kyllä sillä leipä hieman edullisemmaksi tulee kuin kaupasta ostaessa. Tietty kaupastakin tuodaan, mutta tuolla voisi lisäksi tehdä.

Leipomosta saa myös tosi edullisesti tuoretta leipää isoissa säkeissä. Niitä tulee vaan harvemmin haettua, kun pitäisi mennä heti aamulla. Keskiviikkoaamuisin pääsisin kyllä hyvin menemään, kun keskimmäinen menee vasta kymmeneksi kouluun. Pääsisin ihan yksin menemään jos sattuu olemaan auto kotona. Nyt ei ole, kun miehen auto on rempassa tallissa, eli kulkee sitten minun autollani töihin.

Niin, siitä öisestä leivästä. Piti tehdä piimälimppu, mutta jouduin tekemään pelkkiin vehnäjauhoihin kun talossa ei hiivaleipäjauhoja ollut. Ei siis tullut ihan sitä mitä piti. Itse en pelkästä vehnäjauhosta leivässä niin kovasti tykkää. Toinen juttu mikä meni mönkään, oli se ettei leipä kohonnut läheskään niin paljon kuin yleensä. Mittasin kyllä kaiken oikein. Mutta oliskohan se jauhojen vaihto voinut vaikuttaa asiaan. Tiedä sitten. Illalla pitää hakea noita hiivaleipäjauhoja kaupasta.