Nyt onkin jo jouluaatto... Mies lähti vielä käymään äitini luona jouluvierailulla (pitää hakea isän auto sieltä parkkipaikalta parempaan talteen yms). Itse alan kohta valmistaa salaattia, ja laitan perunat kiehumaan. Muuten jouluruuat on meillä tänä vuonna kaupan valmiita ruokia, paitsi kinkku on miehen paistama. Yleensä teen laatikot niin, että kaupan laatikoihin lisään kermaa, munia ja mausteita. Mutta nyt tänä vuonna teen vain pakolliset jutut, ja kaikki mahdollinen tulee valmiina. Ne paljon suunnittelemani itse tehdyt joululahjatkin jäivät tänä vuonna vain suunnitelmiksi, kun loppui aika ja jaksaminen kesken. Itse tehtyä tuli ainoastaan Jyv-pakettiin, ja Parhaalle Ystävälle. Mutta onpahan nyt ideoita valmiina seuraavaa joulua varten=)

Sain kuin sainkin kaikki asiakastyöt valmiiksi ajoissa. Vähän meni yötöiksi, kun torstaina syntyi susia varmaan enemmän kuin valmiita. Ja perjantaiaamuna vielä tein ja toimitin viimeisiä. Mutta selviydyin urakasta! Ja Jyv-pakettikin oli kuulemma ehtinyt ajoissa perille:)

Perjantai oli rankka päivä. Muistotilaisuus oli pieni ja kaunis. Ihanaa siinä oli se, että näki sellaisia sukulaisia, joita ei oikein muuten tapaa. Serkun kanssa sovittiin että voisi sitä yhteyttä pitää muutenkin, vaikka sähköpostilla muistaa joskus.

Sen verran äärirajoilla tässä on viime ajat vedetty, että kun perjantaina menin yöllä nukkumaan, nousin vasta eilen illalla kahdeksan aikaan hieman syömään. Sen jälkeen takaisin nukkumaan... Kymmenen jälkeen piti vielä nousta pari lahjaa paperoimaan, ja unta riitti senkin jälkeen tänään aamuun saakka. Kuopuksesta oli hirveän huvittavaa kun mä vaan nukuin iltaan saakka;) Isommat kyllä ymmärsi, että univelkaa oli kertynyt, ja muutenkin oli voimat vähissä. Ei tullut edes huono omatunto tuosta vuorokauden nukkumisesta. Nyt on olo jo parempi. Taisi siinä tulla nukuttua univelkojen lisäksi jotain pahaa oloakin pois. Oli se nukkuminen ihan tarpeen.

Joulumieli sinänsä on hieman vielä hakusessa. Mutta eiköhän sitä tästä pikkuhiljaa tarvittava määrä ala löytyä, kun päästään jouluaterialle, ja pakettien jakoon... Illalla mennään käymään hautausmaalla kynttilöitä viemässä, ja joulusaunakin odottaa illalla meitä. Huomenna sitten on jouluateria anopin ja appiukon luona.

Toivotan kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2007!

Edit: Lisään vielä tähän kuvan Tarjuskan lähettämästä ihanasta enkelikortista. Posti toi tämän jo tiistaina, mutta nyt vasta ehdin laittaa kuvan tänne. Luonnossa kortti on vielä paljon kauniimpi kuin tässä skannatussa kuvassa.

312571.jpg