Olen innostunut taas näistä lastenvaatteista. Siis pieniä juttuja, jotka valmistuvat nopeasti (ennenkaikkea siis valmistuvat yleensäkin), eli puseroa en ole luvannut vieläkään neidille tehdä (jos lupaisin, pitäisi varmaan aloittaa joku teinipaita, että ehtisi valmistua ennenkuin jää pieneksi).

Keskiviikkona sain valmiiksi neidille uuden pipon, odottaa vielä että hieman sää viilenee lisää. Samoin viileämpiä säitä varten tein valmiiksi ne surkuhupaisat lapaset. Nyt on kavennukset kärjissä oikein päin;) Ja mikä parasta, tämä setti ei kutise!! Ja neiti on mielissään... Langan sain keväällä 2007 silloiselta Sny:ltäni, ja siitä oli tarkoitus ensin tulla itselleni pipo ja jotain. Mutta kun tuo neiti tuntuu olevan vähintään yhtä herkkähipiäinen, kuin minä, niin päätin tehdä hänelle. Ei tarvinnut ostaa syyskuussa sitten näihinkään lankaa, kun kaapista löytyi juuri sopivaa, ja värikin kelpasi neidille. Plussaa langassa on, että sen saa vyötteen mukaan heittää myös kuivausrumpuun =)

Lankaa jäi jäljelle vielä yksi kerä. Sitä saattaisi yhdistää vaikka punaiseen NalleColoriin, jota olen joskus "vahingossa" yhden kerän ostanut... Pitää suunnitella itselle jotain, sillä neiti sanoi Nallekerää hipelöityään heti, että liian karheaa.

1954990.jpg
Juu, matikankirja oli pakko saada kuvaan, muuten en olisi saanut kuvata...
1954991.jpg

Tavislapaset ja ribbipipo Novitan perusohjeella (ohje Nalle-langalle)
Lanka: Bergere de France, Berlaine (100% villa)
Puikot: lapasten joustimissa 2,75mm, muuten 3mm
Menekki: lapaset 44g, pipo 52g

Syyskuun olin kuivilla Mrs. Marplen johdolla. Alkukuu meni tosi kivuttomasti, mutta puolivälin jälkeen alkoi lankaostokset kiinnostaa jo hieman. Ja ihan viimeisenä viikonloppuna yleisen ketutuksen saattelemana kävin ihan tieten tahtoen kaupassa lankahyllyllä. Muka tarpeeseen, mutta varmaan lohtulangaksi edelleen. Ja kun piti olla tarjouksessakin... Seli seli... Mutta kuis ollakaan, sitä mitä hain, ei ollut! Ei saanut poika siis lapaslankoja, enkä minä huivilankaa (juu kotona on kyllä huivilankaa muutenkin ihan tarpeeksi...) Olikohan kauppiaskin sitä mieltä, että syyskuu todellakin ollaan ilman lankaostoksia, kun uutuuksia ei ollut tarjolla, ja muutenkin tosi tylsiä värejä. Siis kuvitelkaa, että edes mustaa seiskaveikkaa ei kaupassa ollut!! No hyvä silti niin, sillä loppuviimeksi pystyin kuin pystyin olemaan koko kuun kuivilla =)

Ps, Työt haittaa edelleen sen verran, että trumpettihihainen paita on vieläkin höyryttelemättä. Mietin jo sitäkin, että jos vaan kotioloissa pitäisin päällä pari päivää, ja katsoisin mitenkä alkaa käyttäytyä... Päivällä kun ei ehdi, ja illalla on ihan puhki eikä jaksa.