Ihan ensin on pakko hehkuttaa, että olin onnekas arvonnassa:) Huisin kivaa ja jännittävää!

Sitten asiaan jota olen tänään pohtinut sohvan pohjalla. Sohvan pohjalla siksi, että epämääräinen vatsavaivailu on kiusannut viime yön ja tämän päivän joten oli hyvä päivä loikoilla telkkarin ääressä ja aloittaa villasukkia syksyä varten. Olen todennut että mitä vanhemmaksi tulen (joo, 33v jo), sitä huonommaksi viinapää muuttuu. Enkä todellakaan ole eilen juonut ämpärillistä, pari paukkua ja muutaman kaljan. Jostain syystä vaan ei ollut minun päiväni, joten sisuskalut eivät tykänneet. Sinänsä kummallista, että yleensä kyllä tuon määrän kestän ilman ongelmia.

Niin, sukkia aloitin koolaidatusta seiskaveikasta. Miten musta tuntuu että nuo värjäämäni langat ovat karheampia kuin "alkuperäiset". Siis niin että sen näkee silmällä ja myös tuntee sormissaan. Ei pahasti, mutta kumminkin. En sitten tiedä johtuuko se väristä, vaiko siitä kuumasta vedestä missä lankaa on lilluteltu. En siis ole varsinaisesti keittänyt lankoja. Annoin hitaasti lämmetä sen väriliuoksen missä langat oli, 90 asteeseen saakka, ja sitten annoin jäähtyä kädenlämpöiseksi omia aikojaan (3-4 tuntia), ennenkuin huuhtelin.

Edellisellä kerralla värjätessäni Nallea en muista tuollaista tapahtuneen. Eikä ainakaan silloin värjäämäni langasta tehdyt sukat ole mitenkään karheat. Ja pesussa siis värit on pysyneet ihan entisillään, ja pesty on jo monta kertaa:) Piti oikein käydä katsomassa sitä jämälankaa tuolta kaapista, niin se ei ole karhea. Eikä myöskään se Nallen loppu minkä nyt viimeksi värjäsin seiskaveikan kanssa. Mutta seiskaveikka on siis karkeampaa kuin ihan kaupan kerällä oleva veljeksensä.

Onko muilla tuollaisia kokemuksia? Vai olisinko vain jotenkin lämmittänyt lankaa liikaa tai jotain... Muistaisin kyllä lukeneeni jonkun blogissaan kertoneen että oli ihan keittänyt langan...