Kyllä te ootte kuulleet sen radiomainoksen joka alkaa "lapset, mitäs kaikkea hyvää sienistä voi tehdä"... ja loppuu niin että "pakastimen sulatus ei ole kivaa" tai jotain tuollaista.

Meillä on keittiössä pieni kaappipakastin, jossa on (ainakin pitäisi) keitto- ja muita pakastevihanneksia, kalapuikkoja, lihapullia, jäätelökoneen jäähdytysosa yms mitä tarvitaan vähän väliä ruuanlaitossa. Alakerran arkuissa on sitten marjat, mehut, leivät yms.

Puoli vuotta sitten huomasimme että ylimmäinen lokero on jäätynyt kiinni. Eikä aavistustakaan mitä kaikkea se sisältää. No sitten jäätyi toinenkin lokero. Mutta aina se sulatus on unohtunut kun on niin hankalaa. Ja alakerran arkuilla on pärjännyt ihan hyvin. Ne kaksi alinta lokeroakin on auenneet juuri sen verran että on pystynyt hätätilassa käyttämään... No nyt on koko pakastin ollut muutaman tunnin ulkoilemassa ja on sitten kokonaan tyhjä. Se toinen lokero suostui irtoamaan kuljetusta ennen, ja äsken sain kitkutettua ylimmänkin...

Siis onhan se ihan jalo ajatus, että kun päivällistä jää ylitse, niin sen ylimääräisen annoksen laittaa purkkiin pakkaseen. Saa mies joskus töihin evääksi jos muuta ei ole. Tai kuopus lounaaksi kiirepäivänä. Mutta kun niitä purkkeja kokoontuu sitten pakastimeen muutama ja unohtuu tyystin... Löytyi sellaisia muutama siitä ylimmäisestä. Ja miehen vaivalla keräämät viime syksyiset suppilovahverot. Ne oli kyllä ihan jäässä kun äsken koukin sieltä pois. Onkohan ne enää syömäkelpoisia? Muutama oli reunoista hieman sulanut, mutta suurin osa ihan jäässä... Ahvenfileet potuttaa, ne tiedettiin jo aiemmin että ovat loukkuun jääneet. Olis ne olleet niin hyviä jos ei olisi tuonne jääneet. Enää ei niitä kyllä uskalla syödä kun on talvella laitettu:(

Positiivista oli, että se koko talosta etsiskelty jäätelökoneen jäähdytyslevy-vai-mikä-lieneekään-nimeltään, oli tuolla ylälokerossa! Ja toinen, että huomenna saan tyhjän pakastimen taas käyttöön. Pitää kyllä alkaa olla tarkempi tuon kanssa. Ja sulattaakin vähän useammin...