Juuri kotiuduttiin ja saatiin lapset sänkyyn. Mies nukuttaa vielä tuota kuopusta. Oltiin siis Isabellalla risteilemässä. Itse en niin ollut etukäteen innoissani tuota reissusta (flunssa edelleen yhtä paha, ja muutenkin veden päällä ajelu on minulle vähän sellainen "ei minun"-juttu), mutta hyvin meni ja kivaa oli.

Isommat oli laivalla aika lailla kuin kotonaan, mutta kuopus oli kuin liisa ihmemaassa. On ollut kerran laivalla aiemminkin mutta oli silloin vaan 2v, joten ei paljoakaan muistanut. Nyt osallistui innolla leikkihuoneen puuhahetkiin ja paras paikka oli pallomeri. Tulipa meille vanhemmillekin se leikkihuoneen vieressä oleva kahvio tutuksi;) Isommat viihtyi lähinnä pelihuoneessa...

Yöllä oli esikoisen kanssa vähän sovittu, että kun kuopus nukahtaa, minä ja mies käydään kuuntelemassa Anita Hirvosta joka aloittaisi siis klo 24.00. Hytissä oltiin vaakatasossa jo puolen aikaan, mutta kuopus kävi niin ylikerroksilla valvomisesta ja uusista asioista, että nukahti vasta yhden jälkeen. Eipä siellä Anita enää laulanut, joten aika pian palasimme sitten takaisin hyttiin. Sen kummempia valvomisia kun ei ohjelmassa pidetty nyt kun oli jälkikasvu mukana. valvotaan sitten jos joskus mennään kahdestaan. No, viihdeartisti esiintyi onneksi tänään viiden aikaan päivällä, niin silloin päästiin kuuntelemaan. Kuopus jäi isompien kanssa leikkihuoneeseen touhuamaan.

Sen huomasi, että tuollainen 24h-risteily oli pojille jo ihan sopivan pituinen, mutta kuopukselle (ja minulle) olisi riittänyt ihan Turku-Maarianhamina-Turku. Loppuillasta kuopus alkoi olla jo ihan puhki, ja vielä olisi pitänyt vaan jaksaa touhuta... Ja kun yö jäi aika lyhyeksi.

Onneksi kohta pääsee omaan sänkyyn nukkumaan! Ihanaa kun ei keinuta mihinkään suuntaan, vaikkakin se keinuminen jäi vähäksi aikaa tuonne johonkin alitajuntaan. Nimittäin tuntuu että tämä tietsikkapöytäkin koko ajan velloo johonkin suuntaan... Yöllä keinui oikein pahastikin jossain välissä, samoin päivällä hieman ennen Maarianhaminaa, ja silloin meni hetkeksi keskimmäiselläkin naama valkoiseksi. Onneksi meni ohi kun tyyntyi, niin että kukaan ei oksentanut eikä sen pidempään ollut pahoinvoiva!