Kolmen (melkein neljän) kuukauden tauon jälkeen pitäisi tänään hypätä rattiin. Siis voiko olla totta että tosiaan oon ajellut viimeksi joskus hieman ennen joulua. Ei vaan ole ollut ajeltavaa. Tuo mun auto hajosi sillon, ja on nyt muutaman viikon ollut vasta kunnossa. Sinä aikana mies on kiltisti käynyt omallaan kauppareissut tai lähtenyt kuskiksi. Pitäisi kyllä opetella ajamaan tuota toistakin, ettei tuliis näin pitkiä taukoja.

Koskaan ennen en talvikelejä ole pelännyt. En ennen kuin sukulaismies heitti autonsa kesken ajon katolleen ja romuksihan se meni, mustalla jäällä. Minä en kyydissä ollut, ja kaikki jotka olivat selvisivät pintanaarmuilla kuin ihmeen kaupalla. Pienestä se oli kiinni, mutta kumminkin. Sinä talvena mulla alkoi nämä liukkaan pelkäämiset. Ja sen talven olin ajamatta. Ja seuraavankin kun ei ollut kuin miehen silloinen auto, jota en muuten ajanut. Siitä seuraavana talvena sujui munkin ajoni ihan hyvin, kunnes nyt kun on päässyt taukoa tulemaan, iskee jälleen paniikki.

Siis välillä muutenkin autoa ajellessa saattaa yhtäkkiä tulla sellanen kuristava tunne, ja pulssi pomppaa miljoonaan, ja varsinkin jos on pimeää liukasta tai muuten ottaa aivoon tai jotain. Olisko jotain jonkin sortin paniikkikohtauksia tai jotain.

Ja nyt siellä on oikeesti huono keli. Liukasta ja räpäskääkin pukkaa. Ja pakko lähteä ajamaan 20km päähän kirjanpitäjää moikkaamaan. Veroneuvottelu tai jotain, ja viime kauden tilinpäätöstäkin katsellaan. Tuomion hetkiä siis. Eka vuosi takana vasta, joten miinustahan kaikki näyttää, toivottavasti tämä vuosi on parempi jo. Mutta tuo ajamaan lähtö ihan oikeesti hirvittää. Onneksi olen matkassa yksin kun kuopuksella on kerhopäivä. Eikä tarvitse kiireellä ajaa. Vaikka takaisin tullessa jos kovin liukasta on, ja nopeutta lasken sen mukaan, niin todennäköisesti se on juuri meidän isäntä joka peräpeilissä sitten kiroilee että eikö toi akka voisi ajaa ihan normaalinopeudella;) Sitä kun häiritsee, kun joku ajaa hitaammin. Häiritsee se itseänikin, mutta silti lasken nopeutta jos säät sen vaatii.

Likkakaverikin pyöräytti autonsa kuukausi sitten. Peltivaurioilla selvisi kun ei juuri tullut autoja vastaan. Eikä sitä sovi nyt juuri edes miettiä...