Fannilta keväällä ostamani Cool Flamme -lanka alkoi eilen vaatia puikoille pääsyä, ja ilmoitti että siitä tulee oikein lämpimät lapaset. Kyllä täällä Satakunnassakin muutama kunnon pakkaspäivä vuodessa sentään on.

Ensin yritin sellaisia lovikkalapasia, mutta se varsi oli sellainen, että ei mun ranteessa oikein pysy. Ja melkein mitään muuta en inhoa niin kovasti, kuin että lapaset meinaa pudota kädestä... Eli tein sitten ihan perusmallisen (huomatkaa yksikössä puhuminen toistaiseksi).

Kyseiselle lankavahvuudelle ei valmista ohjetta löytynyt, joten ei kun soveltamaan. Olen oikein ylpeä että osasin neuletiheyslaskurin avulla laskea muutaman puikokokeilun ja mallitilkun jälkeen oikean silmukkamäärän lapaselle:) Käyttämäni puikot ovat paaaljon pienemmät kuin langalle suositellut. Mutta koska kasin puikot tekivät liian löysää, ja halusin lapasista sellaiset että tarkenee oikeesti (täällä tuulee aina ja lujaa), niin tein vitosen puikoilla.

Jopa peukalon kohdasta selviydyin ilman möykkyjä tai reikiä, mitä ei ole koskaan ennen tapahtunut (aloittelijan tuuria?), ja lapasesta tuli oikein hyvä! Ainut, että joka ikinen kerta kun lapasia teen, niin siinä tehdessä ja mittaillessa lapanen tuntui hyvän kokoiselta. Mutta kun langat oli päätelty, niin tajusin että puoli senttiä olis saanut kumminkin olla pidempi!! Siis mulla on joko liian lyhyt pikkusormi minkä mukaan kavennukset aloitan, tai sitten liian pitkä keskisormi mikä sitten jää vaikertamaan ettei mahdu kunnolla suoraksi. Ja en koskaan muista että kavennusten kohdalla mulla käsiala aina kummasti muuttuu tiukemmaksi, eli kavennusten kohta on lyhyempi kuin kuuluisi.

Vaan ei hätää, tälle teen samankokoisen parin, ja lankaa riittää silti vielä toiseen, pari kerrosta pidempään pariin. Ja mikä parasta, parhaalla ystävällä on himpun verran pienemmät kädet kuin omani ovat:) Taitavat lähteä pukinkonttiin tai sitten muuten vain postipojan matkaan...

Tässä vielä tuosta ekasta, valmiista lapasesta kuvat molemmilta puolilta. Ja otsikko viittaa tuohon väritykseen ja langasta tulleeseen kuvioon. Mulle tulee tuosta ihan mieleen se litran laatikoissa myytävä lakritsijäde:)

175970.jpg175969.jpg

Kuvassa lapanen on vähän mörvelön näköinen, johtuen langan paksuuden vaihtelusta. Mutta kädessä on tosi hyvän tuntuinen, ja takuulla lämmin!