Pientä hehkutusta, mutta aloitin eilen illalla sitä pipoa Novitan syksyn -05 nuorisoliitteestä. Lankana luonnonvalkoinen teddy. Citymarketista ostin yhden, ja jälkeeni sitä jäi enää kaksi. Koko päätyhylly oli Teddyille varattu, ja hintalappuja oli joka värille, mutta tyhjää oli hyllyt täynnä. Sama juttu Anttilassa, ja taitaa olla joka paikassa mitä olen blogeja lueskellut... Onneksi kuitenkin sain omani.

Tänään sitten aamupäivällä pipo tuli valmiiksi:)

49781.jpg

Kuopus joutui/pääsi malliksi kun ei oikein masta päästä tuo kuvan otto onnistu... Eli tuossa tuo pipo on vähän ison näköinen mutta oma pääni on hieman isompi, joten mulle on just sopiva! Silmukoita tein pienemmistä puikoista johtuen 4 enemmän kuin ohjeessa, samoin päälaella ekojen kavennusten jälkeen tei sileää pari kerrosta enemmän. Ja viimeisten kavennusten jälkeen piti päätellä (ensin tietty lanka pujottaa silmukoiden läpi ja kiristää) kun silmukoita oli jäljellä 13, mutta oman kiristystaitoni tuntien kavensin vielä kertaalleen. Hieman on löysyyttä noissa kavennuskerroksissa, mutta ihan hyvä tuo kyllä on. Ja ensimmäinen pipo mitä olen (nuken pipoa lukuunottamatta) koskaan tehnyt!

Tuo kerä oli pikkasen vajaa. Nimittäin 100g siinä piti olla, mutta kun pipoon meni 50g, ja lankaa jäi 36g, niin aika lailla mielestäni puuttui... Prosentteina tuo puuttuva lanka oli huimat 14%. Minusta se on paljon se, kun ei tuo mitään ilmaista ollut tuokaan...

Puikkoihin on tänä vuonna mennyt jo aika lailla rahaa... Olen ostanut ihan kaupasta nuo 8 sukkapuikot, 6 pitkät puikot, samoin 5 pitkät puikot, 5 koukkuamispuikon ja lisäksi huutonetistä huudellut parin metalliset pitkät puikot (meidän perheen tuloilla ja menoilla saan hyvin neulottua metallisillakin). Mutta onneksi puikot eivät ole kertakäyttökamaa, vaan nyt on sitten nuo koot tuleviakin töitä varten valmiina.

Mohairia eilen oikeasti lähdin keskustasta ostamaan. Mielenkiintoista muuten, että kun asuu noin 2 km päässä kauppatorilta, niin silti aina puhuu lähtevänsä keskustaan tai jopa kaupunkiin!! Mohairia olisin tarvinnut sitä omppuhuivia varten, mistä kerroin joskus aiemmin. Mutta ei Anttilassa ja Cittarissa ollut, ja Lavikolle ne kerinnyt. Siellä varmaan olisi mitä vaan, mutta en ole siellä asioinut sitten peruskouluvuosien jälkeen (siitä on jo yli 15v aikaa). Sillon se oli järkyttävän kallis kauppa, mutta valikoima oli tosi iso. Ja sieltä haettiin aina ostokortilla ne langat mitä käytettiin yläasteella käsityötuntien aikaansaannoksiin.

Voi olla ettei tuota mohairia silti tähän vuodenaikaan saakaan, kun ei ole kesälanka. Lankakorissa olisi edullisesti (luulisin?) kahtakin mohairia, mutta mistäs sen tietää kumpi olisi se oikea... Ja toisaalta, kutittaako se mohairhuivi kovasti ja jää pitämättä. Ja sitten, kannattaako enää aloittaa kun on kevät tulossa. Toisaalta sitten olisi valmiina ensi talvea varten. Ei tulisi sillon kiire, kun kumminkin syksy on varmasti työntäyteistä aikaa muutenkin... Toisaalta ja toisaalta...