Olen tuota Jasmin-lankaa nyt yrittänyt kouluttaa topin muotoon. Etukappale on jo hyvällä mallilla. Tosin mitoitus vähän askarruttaa. En oikein tiedä miten tuo yläosa päälle muotoutuu, näyttäisi vähän kapealta, mutta voipi olla kyllä sitten valmiina ihan hyvän näköinenkin. Muutenkin olen vähän mietteliäs tuon mallin suhteen nyt, kun takakappale tulee ihan suoraksi, ja päätellään silmukat kerralla tuossa kohtaa kun kädentie alkaa. Ja olkaimet neulotaan (ja vasta huomasin että niihin virkataan nirkkoreunus) erikseen ja kiinnitetään jälkikäteen. Varmaan jotenkin silmukoimalla siis. Ohjeessa lukee vain että kiinnitetään.

107868.jpg

Melkoista väkerrystä tämä on ollut. Lanka on kovin löyhäkierteistä, muutama sellainen... öö, sääpuoliksi niitä peruskoulussa vanha opettaja sanoi. Siis että lanka ei ole kokonaan tullut puikolle, vaan osittain. Mutta en ole kaikkia purkanut ja tehnyt uudestaan jos en ole ihan heti huomannut. Pitsissä huomasin, että langankiertokohdissa jostain syystä nuo reiät tulevat kovin suuriksi. Vaikka kuinka kiristäisi langan siinä kohdassa tiukkaan. Mahtaako ne kuitenkin käytössä tasaantua... Uskomattoman vaikealta tuntuu muuten edelleenkin ne kohdat, missä neulotaan kaksi silmukkaan nurin takareunoistaan yhteen...

107866.jpg

Viime yönä tuota tein samalla kun katsoin videolta muutaman jakson Bad Girlsejä pois. En katso sitä sarjaa lasten aikana, ja aina sitten on tullut jo uusi jakso ennenkuin olen ehtinyt katsoa vanhat pois... Nyt on sitten oikein urakalla katsottu. Välillä kyllä oli pakko laittaa paussia päälle kun piti ohjetta katsoa väliin hyvinkin tarkasti... Ei mikään helppo nimittäin, kun tuossa mallissa tulee kavennukset ja langankierrot myös nurjalla kerroksella. Monestihan ne nurjat kierrokset tulee ihan pelkkää nurjaa... Haastetta riittää!