Juu. Keittiön kaappipakastin sanoi perjantai-iltana työsuhteensa irti. Meillä on ollut alustassa kaksi isoa arkkupakastinta. Toinen on pian 15v vanha, mutta toimii hyvin. Toinen joku vuodelta kivi ja kirves, käytettynä ostettu ja nykyään käy jatkuvasti ja kovalla äänellä. Ja on ollut jo jonkin aikaa ihan tiensä päässä. Keittiöön ostettiin muutama vuosi halvalla käytetty Upo, sellainen matala kaappimallinen. Siihen sai niin kätevästi sellaiset pikkupakasteet; kalapuikot ja pakastevihannekset, jätskit yms ettei tarvitse aina alhaalta hakea. Alustan pakastimet kun tuppaa olemaan tyylillä "poissa silmistä; poissa mielestä". Ja arkkumalliset varsinkin "kyllä siellä pohjalla saattaa olla yksi pikkupussi, mutta ei vaan nyt löydy kaiken muun alta"...

No, mietittiin sitten lauantain verran, että mitä tehdään. Ehdottomasti haluttiin keittiöön uusi kaappi. Ja koska arkuista toinen on jo tosiaan aivan diagonaalitilassa, todettiin että järkevin vaihtoehto on täyskorkea kaappipakastin. Siis kaappimallihan haaskaa sitä pakastustilaa, mutta arkut ei vaan toimi mun kanssa. Tai siis sinne arkun pohjalle jää aina kaikkea enkä tykkää kaivella kun nopeasti tarvitsen.

Sunnuntaina sitten kauppoja kiertämään, ja vakiopaikasta sitten uutukainen napattiin auton kyytiin. Ihan hullua kierrellä edes muualla kun tuolta meille on kaikki koneet ostettu jo monta vuotta.

276296.jpg276295.jpg

Samaa merkkiä kuin jääviileäkaappi, mutta niin vaan on ihan eri näköiset. Mallistot muuttuu muutamassa vuodessa. Mutta on se silti vaan ihana! Nyt on olo sellainen että köyhä mutta onnellinen:)

Hieman oli ongelmaa tuon sijoituksen kanssa. Tuossa pakastimen kohdalla kun oli ennen siis alaosassa vanha kaappipakastin, sen päällä matala laatikko (mihin ihmeeseen mä nyt laitan pöytäliinat ja leivinpaprut?), sitten kaapistoon upotettu mikro ja yläpuolella vielä kaappi. Ei muutakuin kaapistoa purkuun... Tuonne ihan ylös tulee pikkuovi, samanlainen kuin jääkaapin yläpuolella. Ja alkuperäinen alaovi joka oli paikallaan ennen edellistä pakastinta, tulee sitten toiseen paikkaan jottei kaappitila vähenisi ihan kovasti.

276297.jpg

Eli tuo uunin päällä oleva telkkari lähtee (ei, en suostu vallan luopumaan!) keittiön nurkkaan, ja yläovi tulee siis pakastimen päälle. Ja se mainitsemani alaovi sopii sitten tuohon. Vähän tulee hölmösti, kun tuossa uunin päällä on tasoa, joten tuota pitää kuitenkin vielä hieman miettiä jos joku muu ratkaisu löytyisi. Mikron tuominen ihan työtasolle tuntuu kymmenen vuoden jälkeen tosi hölmölle, mutta kai tuohon tottuu. Eipä sille taida muutakaan paikkaa löytyä.

Että tällainen viikonloppu meillä. Neuleitakin olen taas aloittanut... Lapaskuun viimeinen pari ie ehkä ehdi valmistua tämän kuun puolella enää, mutta saapi niitä onneksi jatkaa myöhemminkin =) Kaksi uuttaa kaulahuivia on puikoilla; toinen pukinkonttiin ja toinen itselle. Niistä kuvia myöhemmin.

Tänään pitäisi vielä lähteä viemään kuopusta aamupäivällä tonttunäyttelyyn. Kerhosta menevät sinne.

Ja juu, se otsikon pakkanen on täällä vaan tuolla pakastimessa. Pihalla on tälläkin hetkellä +6 C...