Nyt on Novitan kevänumerossa oleva palmikkohuppari viitt... eikun siis vetoketjua vaille valmis! No, pari langanpäätä vielä pitää päätellä, suurin osa on jo päätelty. Pelottaa ja jännittää tuo vetskarin ompelu, kun en oo ikinä vetoketjua neuleeseen ommellut. Ja kyllä, uhkarohkeasti ajattelin ihan koneella ommella. Mun käsinompelu on niin kamalaa katsottavaa, että tulee koneella kyllä takuulla parempi, vaikka menisikin kaikkien käsityöoppien vastaisesti.

Muutama kysymysmerkki silti ilmassa olisi:

Mietin vaan, että pitäisikö tuo takki ensin höyryttää tai jotain? Lankana on Samos, eli puolet on tekokuitua ja puolet puuvillaa. Mahtaako  tuo siis höyryttelyistä tai muista  miksikään mennä edes?

Neuvoja vetoketjun ompeluun olen nyt urakalla etsinyt niin Ullasta kuin Novitan Neulomostakin. Neulomosta löytyi vinkki, että etukappaleiden reunat ommellaan yhteen ennen vetoketjun ompelua. Mutta mites sitten näen ommella vetoketjun suoraan ja keskelle?? Harsia vissiin kannattaa myös. Koneessa on harsintaommel, voikohan harsia sillä, vai pitääkö oikein käsin harsia??