Huomanna alkaa yrittäjällakin oikein kaksipäiväinen loma!! Pidimme pari viikkoa sitten pitkän perhepalaverin, jotta pääsisimme yksimielisyyteen siitä, mihin tänä kesänä menemme. Vaihtoehtoja olisi ollut tosi paljon, ja jokaisella oli oma mielipaikkansa. Mutta pääsimme sentään sopuun kaikkien osapuolten kanssa, ja suunnitelma saatiin valmiiksi:

Maanantaina starttaamme liikkeelle heti aamulla varhain, auton nokka kohti
Vaasaa. Matkalla kieppaisemme Keskiselle, tosiaan vain kieppaisemme häthätää. Mies ja pojat oli siellä juuri muutama viikko sitten, joten nyt vain hätäisesti käydään, ja kuopuksen jaksaminen loppuu tosi nopeaan jos turhaan vetkutellan kaupoissa  (pitää kuitenkin tsekata mahdollinen lanka/puikkotarjonta). Sitten jatkamma vielä Jalasjärvelle, ja jos aika riittää, pysähdymme sukuloimaan. Toivoisin riittävän, sillä tämä miehen sukulaispaikka on mitä mainioimmasta päästä tätä sukua=). No, joka kahvipaussilla tai ilman, kahdelta iltapäivällä pitäisi kirjautua sisään majapaikkaamme. Loppupäivä meneekin sitten Tropiclandiassa, ja yön nukuttuamme voimme vielä aamu-uinnillakin käydä. Kuuluu tuohon pakettiimme. Ja sitten tukevan aamiaisen jälkeen mennään Wasalandiaan. Tiistai kuluukin varmasti sitten siellä iltaan saakka, jolloin sitten lähdemme ajelemaan takaisin kotiin.

Pitää varmaan hieman googletella, olisko Vaasassa joku hyvä lankakauppa. Ei mitään akuuttia tarvetta ole, mutta jos vaan vilkaisisi... Keskisillä oli ainakin silloin miehen siellä käydessä halpoja puikkoja. Silloin totesin puhelimeen, että en tarvitse sukkapuikkoja kahden millin paksuisina. En mä nyt niin pieniä osaa edes käyttää.

Kunnes eilen, aloitin kynsikkäitä Opalin Seeprasta ja Indiecitan Alpacasta. Teen samalla mallilla kuin edelliset kynsikkääni. mutta 4s pienemmällä silmukkamäärällä. Ja edellisten kohdalla olen todennyt, että vaikka 2,5mm puikoilla teenkin ne, niin seuraavissa pitää tehdä joustimet 2mm puikoilla. No, eihän mulla sellaisia puikkoja ole, kun "en ole tarvinnut"... Ratkaisin ohgelman niin, että teen kyllä kokonaan 2,5mm puikoilla, mutta joustimessa neulon oikeat silmukat kiertäen. Tulee hieman napakampi. Mutta puikot pitää siis hankkia jos edullisena vastaan tulevat, sillä todennäköisesti sellaisia voin tarvita joskus toistekin. Ja, ihan metalliset aion ostaa, bampuiset menevät vielä juuri ja juuri 3mm saakka, mutta sitä ohuempia en uskalla käyttää sitä laatua. Kolmosetkin tuntuvat taipuvan kovasti neuloessa. Onneksi vaan taipuu muttei taitu!

Vielä pitäisi miettiä, että minkäs matkaneuleen sitä ottaisi mukaan... Voiko perhelomalle ottaa neuletta. Uima-altaseen en tietenkään sitä mukaan ota, enkä mihinkään aktiiviseen otimintaa. Mutta illalla hotellissa voisi luppo-aikaa olla. Samoin huvipuistossa, jos muu perhe innostuu kovin härveleihin ja kieputtimiin. Mulla kun vatsa reagoi jo pelkkäänkatsomiseen, niin itse härveleihin en kovin aio mennä... Joku perustavissukka olisi aika katevä matkalla (autossa siis en neulo silmukkaakaan vaikken itse ajakaan), ei tarvitsisi ohjettakaan. Hotellilla voisi pitsineulepaitaakin väkertää. Toisaalta yksi neuletyö ehkäpä riittää kahdeksi lomapäiväksi, joten taidan napata käsilaukkuun kerän ohutta sukkalankaa, sekä kahdet puikot. Bampupuikot olis kyllä ihanat neuloessa, mutta toisaalta pelkään että menevät käsilaukussa poikki, joten taidan päätyä tällä kertaa metallisiin.

EDIT: Karttaa katseltuamme päätimme Keskiselle menon jättää kuitenkin pois, koska olisi tehnyt aika moisen kierron pääasialliselta reitiltämme. Jalasjärven kohtalo ratkeaa aamulla, kun soittelemme sukulaisiin että ovatko kotona jos poikkeamme pissalle ja kahville, ilman sen kummempaa höösäämistä, pika-pikaisesti. Jos eivät ole, niin lyhin matka ampaista tästä Vaasaan on rannikkotietä Kristiinankaupungin kautta. Säästämme ajassa ja kilometreissä, niin loppupäässä ehdin käymään sekä Vöyrin Käsityöliikkeessä (joka kommenteissakin mainittiin, kiitoksia=) että myös Lanka-Aitassa, joka ilmeisesti on ihan siinä vieressä. Ja mies kaiketi tänään vielä googlettelee jotain omiin harrastuksiinsa liittyviä kauppoja Vaasan suunnalta...

Vielä pitää tänään pari työjuttua hoitaa, ja sitten aletaan pakkaamaan. Missähän mun uikkarit on, puhumattakaan siitä natsaako mun koko ja niiden koko yhtään yhteen... Mehua hain jo reissua varten kaupasta. Syömiset hoituu kylläsiellä päässä, mutta juomista ajattelin pakata mukaan ihan reilusti...

Säiden haltijalle vielä pieni pyyntö... Huomenna taitaa olla ihan kiva sää, mutta tiistaiksi luvattuja sateita saisi lykätä vuorokaudella eteenpäin. Kun tiistai on just se päivä kun kirmaillaan siellä Wasalandiassa. Ei mitään rajua hellettä tarvita, mutta kuivana olis kiva pysyä... Satakoon sitten keskiviikkona taas=)