Meillä on puolisen vuotta ollut tuo pleikkari alhaalla keskimmäisen ja kuopuksen yhteisessä huoneessa. Juhannuksena tulee muutos, ja pleikkari palautetaan alkuperäiselle paikalleen olohuoneeseen.

Alunperin härveli lähti alas, kun ajateltiin että saavat siellä kaikki kolme pelata rauhassa, eikä häiritse esimerkiksi muiden tv:n katselua. Halusin muutenkin pelaamisen pois tästä yläkerrasta.

Nyt tänään tein yhtäkkiä päätöksen, että joko pelit takaisin ylos tai sitten koko härveli kesälomalle. Syynä tähän on se, että tuolla alhaalla tuntuu varsinkin keskimmäinen jäävän ihan totaalisesti kiinni pelaamiseen. Kolme tuntia menee ihan hulppeesti pelatessa, vaikka tunnista on puhuttu rajana noin suurin piirtein. Ei siinä muuten mitään, mutta kyllä sen varsinkin noista isommista huomaa että koko päivä on mennyt pelatessa. On niin kiukkuista sakkia. Ensin pelataan oma vuoro, ja sitten pelataan vähän kaksinpeliä ja sitten vielä ollaan ruudussa kiinni toisen vuoroa katsomassa. Ja on nyt ilmennyt, että kuopuksen vuorolla kun välillä pitää isompien autella, niin eipä meinaa kuopus saada välillä lainkaan ohjainta takaisin. Yhden pienen kohdan auttamisessa meneekin äkkiä puoli tuntia...

Ja toisaalta, tuonne alakertaan ei ole suoraa näköyhteyttä tästä ylhäältä. Tässä olohuoneessa pelatessa saa vähän paremmin valvottua sitäkin että kuka pelaa ja mitä pelaa. Välillä kun tuntuu olevan vähän isompien pelejä kuin laki sallisi, kavereilta lainassa...

Sotahan tästä tietty alkuunsa saattaa tulla. Varsinkin siitä kun jos telkkarista tulee vaikka pikkukakkonen tai vastaava, niin se on kyllä sitten etusijalla... Mutta mun mielestäni ihan joka hetki ei ole pakko pelaamaan päästä. Ja jos se tähän ylös tuodaan, voisi itsekin joskus jotain kokeilla... Siitä onkin jo muutama vuosi, kun olen Tetristä joskus iltamyöhään pelaillut. Addiktiosta tuskin meidän aikuisten kohdalla on pelkoa, sen verran löytyy kyllä muutakin puuhaa:)

Alas jätetään kyllä telkkari. Siitä voi muksut katsella filmejä. Kanavia tuskin sinne nytkään laitetaan näkymään. Ei tarvitse tapella siinä kerroksessa kanvista. Nyt ne ei näy sen takia kun joku on ne onnistunut hukkaamaan tai sotkemaan jotenkin johdot. En ole edes käynyt katsomassa miksi yhtäkkiä lakkasivat näkymästä (muutama kk sitten)... Ylhäällä on olohuoneen ruudun lisäksi pikkutelkkari keittiössä niin voi siitä kyllä katsoa jos haluaa katsoa muutakuin toiset. Ja itse monesti aamupäivällä - nyt kesäaikana - katson makuuhuoneessa omat sarjani sänkyssä istuen ja neuloen. Muksut kun tykkää katsoa kakkoselta Summeria.

Jos jäisi ne pelaamisesta meillä usein aiheutuvat tappelutkin vähän vähemmälle kun on tässä ihan näkö- ja kuuloetäisyydellä. Isompi kynnys ehkä laittaa riitaa pystyyn ihan olemattomista. Tai sitten ei. Siinä tapauksessa on ukaasina koko olohuoneen tyhjennys pelaajaa lukuunottamatta. Ja tosiaan ei se pleikkari tuossa olohuoneessa tulevaisuudessakaan koko päivää päällä saa olla!