Tuli se sitten meillekin... Suu- ja sorkkatauti nimittäin. Itse kylläkin käytän mieluummin tuota virallista nimitystä enterorokko vaikka kerhon tiedotteessakin vielä vanhalla nimellä puhuttiin. Meille se tuli onneksi lievänä. Ei kuumetta eikä nuo rakkulat edes kutise. Eikä ole suussa tai muissa aremmilla paikoilla ja paranevatkin tosi nepeasti (uusia tuppaa tulemaan lisää vieläkin kyllä). Ekat nypyt - useita kymmeniä huomasin edellispäivänä iltapalapöydässä. Nyppyä nypyn vieressä kasvoissa, jaloissa, käsissä, massussa. Isommilla ei ole ollut mitään muita rokkoja kuin vesirokko ja sen minäkin tunnistan, joten olinpa ihmeissäni... Aamulla ei ollut kuin pari nyppyä toisessa jalassa. Soitin kumminkin neuvolaan jossa tuota enterorokkoa epäiltiinkin. Sovittiin että jos ei muita oireita ole niin eristystä emme tarvitse eikä muutakaan hoitoa. Tuohan tarttuu jo viikkoa ennen nyppyjen ilmaantumista ja useita viikkoja vielä niiden hävittyäkin. Sovittiin myös että jos nypyt lisääntyy tai tulee muita oireita käydään näyttämässä ja varmistamassa diagnoosi.

No eilen illalla alkoi nyppyjä taas tulla, ja aamulla olivat tallella vielä. Mutta puoliltapäivin kun päästiin neuvolatädin luo syyniin, oli enää  yksi jäljellä... Saatiin silti varmistettua että tuosta oli kyse. Mystisen nopeasti vaan tulevat ja menevät. Ja nyt kun kaupasta tulin, niin näkyi taas olevan uusi nyppykierros menossa... Pidettiin kerhosta vapaapäivä tänään vaikka oltais saatu mennäkin koska tartunnan takia ei siis tarvitse pois olla. Kaikki eivät tuon leviämistapaa tunne (leviää siis pisaratartuntana eikä suinkaan nyppyjen välityksellä), päätimme että tänään on kotipäivä ettei tule muille äideille sellainen olo että tartutetaan. No, sitähän me ollaan jo viikon ajan tehty kuten moni muu kerhokaverikin...

Vielä pitäisi jaksaa hommiakin tehdä... Huomenna pitäisi olla töiden esittelykansio valmiina. Mallitilkkuja puuttuu vielä vaikka kuinka ja esittelytekstitkin on liimaamatta. Sentään on jo taustat leikattu ja tekstit tulostettu kuvineen. Tuntuu että kuopuksella on virtaa tänään sen verran että töitä saa paremmalla tuloksella tehtyä vasta kun alaikäiset on vaakatasossa;)