Eilen tehtiin uuden vuokralaisen kanssa sopimus, ja muuttaapi tuohon toisen pään yksiöön huomenna. On sellainen puolituttu ja ihan mukava. Ainakin siltä on tuntunut ja toivottavasti tämä mielikuva on myös se mitä on oikeesti.

Siivoiltiin edellisten asukkejen jälkiä ja huomenna pitäisi vaihtaa vielä oveen ehjä ikkuna että kelpaa tuossa sitten asua. Ihmeen hyvässä kunnossa tuo asunto olikin, oli pelätty pahempaa. Seinässä pari isompaa klohmua (kyprocit rikki sormenpään kokoiselta alueelta), mutta muuten kaikki lähti rätillä ja pesuaineella.

Vähän silti mietityttää että mitä tästä taas tulee ja varsinkin miten lapset - kuopus etenkin - suhtautuu. Kuopusta varmasti asia jännittää kunnes huomaa että ei tässä mitään hätää. Ihmiset onneksi on erilaisia. Viime kesä vaan oli sen verran hurja silloisten vuokralaisten tiimoilta että joutui lapsetkin kasvamaan vähän turhan nopeasti. Liian varhain oppi kuopuskin sen että on hyviä ja pahoja ihmisiä, ja että aikuiset osaa olla arvamattomia. Pojatkin oppi sen että humalaisten puheisiin ei voi luottaa eikä myöskään krapulaisten. Pojat onneksi on sen verran isompia että heidän kanssaan asioita on helpompi käydä puhumalla lävitse, ja ymmärsivät että kyllä me tässä pärjätään ja aikuiset yrittää tilanteen hoitaa. Mutta kuopus kärsii menneestä kesästä (jo jatkuihan tuo show vielä tämän kuun puolelle saakka) vieläkin. Yölläkin välillä mietiskelee ja pelkää. Päivisin sentään ulkoilee jo yksinkin (ja voi taas yksin tuonne pihalle päästää kun on rauha maassa). Meille ei siis koskaan mitään tapahtunut, seinän takana rymysivät vain lähinnä keskenään. Kuului vaan vähän liikaa meille ja aiheutti pelkoa ja hämmennystä. Pienelle lapselle äänetkin voi olla tosi pelottavia. Onneksi tässä maassa sentään on jonkunlainen virkavalta ja oikeuskin toimii. Vähän hitaasti mutta kumminkin. Asia on silti koko perheelle vielä aika kipeä, ehkä aika parantaa haavat.

Varovaiseksi sitä tultiin ja turha sinisilmäisyys karisi kyllä pois. Toivotaan vain ettei ikinä jouduta kokemaan samaa. Ja tästä lähtien katsotaan tarkemmin ketä tuohon vuokralle otetaan ja vähän kysellää tutuilta että onko tuttu... Voi kun saatais joskus remppa valmiiksi ja lainat maksettua niin sitten saisi tuonkin pään taloa otettua omaan käyttöön. Siihen on vielä pitkä matka.