Iso tyttöhän tuosta kuopuksesta on tullut. Ja tavaramäärä senkuin lisääntyy... Isompien tavarat on kutakuinkin omissa huoneissaan, mutta (ikuisen-ko) remontin vuoksi kuopuksen lelut ja vehkeet ovat pitkin ja poikin taloa. Olohuoneen kirjahyllyissä, olohuoneen lelukaapissa, keittion leluhyllyssä, ja monesti lattiallakaan ei meinaa jalalle löytää sijaa...

Tänään saatiin puoli lelukoppaa lisätilaa, kun yhteisymmärryksessä koottiin vauvalelut pussiin ja laitetaan ne huutonettiin. Saa sitten joku toinen pienempi niistä iloa. Aiemmin noita vauvaleluja on vaan siirretty lähinnä kopasta toiseen, kun ei kumpikaan ole malttanut niistä luopua. Milloin mistäkin syystä. Jos tulee joku pieni kylään (yleensä ihan vauvoilla - meillä käy vauvoja tosi harvoin kun ei oikein tuttavapiiriin kuulu - on omia leluja mukana), jos kumminkin vielä niillä leikkisi, jos joskus lapsenlapsiakin (siihen nyt toivottavasti menee monta vuotta aikaa kun esikoinen täyttää vasta konta 13v)... Ja samaan aikaan on mietitty mihin ihmeeseen laitetaan kun tulee kuopuksen synttärit ja sen myötä uusia leluja ja joulukin on tuossa tuokiossa... Samalla heitettiin rikkinäiset lelut roskiin kun ei niillä kukaan enää leiki. Nyt on sitten hieman tilaa hankkia "isojen tyttöjen leluja":)

Vielä kun saisin aikaiseksi käydä läpi oman kirjakokoelmani joka ei meinaa mihinkään mahtua ja jossa on paljon sellaista mitä en oikeasti tarvitse (mutta kun ei malttaisi luopuakaan). Samoin käsityötarvikkeita on tullut hamstrattua joskus enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Miksi säilöä sellaista kamaa millä ei ole itsellä käyttöä vaikka on joskus ajatellut että tuota ja tuota voisi johonkin käyttää... Ennemmin ne kannattaisi laittaa kiertoon jos joku muu niistä saisi jotain aikaankin!

Tämä kaaos on ihan totaalista meillä. Eikä voi yksin lapsia syyttää että jättävät tavaransa hujan hajan! Meillä varmaan mies on ainut joka laittaa tavarat sinne mihin ne kuuluukin... Onneksi yllätysvieraita käy harvemmin niin isomman raivauksen ehtii yleensä suorittaa ennen vieraiden tuloa... Olisi se vaan hienoa kun olisi siistiä. Mutta ei, täällä huushollissa ei tavarat pysy missään. Kaikki varmaan luikertelevat kaapeista ja hyllyistä ulos. Pitäisi laittaa kaapit niin korkealle että miettisi kaksi kertaa tarvitseeko sieltä kaapista mitään hakea. Tai kun ottaisi itseään niskasta kiinni ja aina kun jonkun tavaran jostain ottaa, veisi samalla jonkun takaisin paikalleen. Välillä lelujen suhteen tehdään niin, että jos meinaa johonkin kompastua, niin se tavara sitten viedään samantien paikalleen. Toimii aika hyvin, kunnes kaikki perheenjäsenet kurkkivat koko ajan jalkoihinsa ettei vaan astu minkään päälle...

Siivojalla olis täällä töitä. Mutta ajatuskin siitä että joku ulkopuolinen tulisi tämän kaaoksen keskelle siivoamaan, varmaan kuolisin noloudesta. Kyllä minä nyt itse omat sotkuni saan siivottua. Sehän nyt on ihan perusasioita. Ja yleensähän se raivaaminen on tehtävä ennen siivoojan tuloa! Kun se raivaus on tehty, imurointi ja pölyjen pyyhkiminen onkin enää pikkujuttu. Ja matot hakkaa mies yleensä:)