Siellä se sitten oli se neulomisjuttu tämän päiväisessä Satakunnan Kansassa... Kuva on aika hirveä; katson just sillon johonkin kaukaisuuteen. Jos se oli paras kuva niistä paristakymmenestä räpsäyksestä, niin millasia ne muut olivatkaan;) Hieman jutussa itseäni häiritsi, että nettiyhteisöistä ei ollut mitään mainintaa, vaikka niistä nimenomaan multa kysyttiin ja olin sanonut että itselleni ne ainakin on olleet tässä neulomisharrastuksessa varsinkin tosi tärkeitä. Ja sukunimi nyt ainakin tuli kaikille lukeneille selväksi, kun se mainittiin keskimäärin joka kolmannessa lauseessa... Ihan kiva jutti silti kokonaisuudessaan.

En mä silti lankoja nyt ihan kasapäin jatkuvasti kaupasta raahaa, vaikka jutusta ehkä sellaisen käsityksen saakin. Ja purkamisesta... No joo, kyllähän mä aika lailla purkailenkin;)

Topista tein nyt sellaisen radikaalin ratkaisun (kun olen pohtinut mitä sen pituuden suhteen teen), että neulon siihen sen kolmannen mallikerran vielä mikä L-kokoon tulisi vaikka itse teen S/M-kokoa. En kummiskaan ihan lyhyt ihminen ole, ja mallikin on aika lyhyt. En luota siihen että puuttuva pituus tulisi kokonaan pingotusvaiheessa, ja jos tuo vaikka joskus joutuu vahingossa kuivuriinkin... Katsotaan sitten jos siltä näyttää että tulee ihan hirveän pitkä. Mutta yritän nyt tehdä noin. Sillä riskillä, että se lanka loppuu kesken. Mies lupasi käydä maanantaina töistä tullessaan katsomassa josko lankaa olisi vielä kaupassa jäljellä. Porista en sitä väriä ole löytänyt, mutta Ulvilasta tuonkin silloin ostin. Ja toisaalta, saattaahan tuo riittääkin, sillä monesti noissa Novitan malleissa lankaa jää ylikin siitä määrästä mitä ohjeessa lukee.

Tosin, nyt kun tuota määrää tarkistin, niin kokoon S/M menisi ohjeen mukaan 300g, ja mulla on vaan 250g. Ostin langan toisen mallin mukaan, mutta laskeskelin että pitäisi riittää silti tuohon juuri sen takia että yleensä määrä on ilmoitettu aika reippaan oloisesti. L-kokoon menisi ohjeen mukaan 400g, mutta jotenkin en ihan noin suureen eroon usko. Mitenhän tässä nyt mahtaa oikein käydäkään... No, onhan siinä (jos lankaa siis ei saa enää lisää) sekin vaihtoehto, että yläosan joustinneuleisen kaarrokkeen tekisi vaikka raidalliseksi... No, ei ole nyt tämän päivän murheita.

Nyt töiden kimppuun välillä, jotta saapi sitten illan tullen neuloskella taas hyvällä omatunnolla!