Eli aloitin edellisiltana itselleni palmikkosukkia sinisestä pätkävärjätystä seiskaveikasta. Tulee tosi lämpimät. Palmikon aloittamisessa oli taas ensin hieman ongelmia, mutta neljännellä yrityksellä sitten alkoi sujua. Ja nyt olen jopa päässyt vähän sisälle noiden palmikon muodostumiseen. Alkaa ohje ja lopputulos synkronoitua, eli ei tarvitse koko ajan ohjeesta tihrustaa tuleeko apupuikolle nostettavat silmukat työn eteen vai taakse. Nyt osaan yhden mallikerran tehtyäni katsoa työstä kummalle puolelle silmukat heittelen:) Ohjetta tarvitaan silti edelleen hyvin intensiivisesti siihen, että näen koska niitä silmukoita pitää venkslata ristiin. Ja kerrosmerkit (öh, siis nuo väliaikaiset) on ahkerassa käytössä, kun edelleenkään en osaa palmikkoneuleesta oikein noita kerroksia laskea.

Mutta tällainen siis on nyt puikoilla:

31816.jpg31817.jpg

Lähikuvassa näkyy hieman paremmin mutta ei siinäkään hyvin nuo palmikot. Eli tuossa on kahta erilaista palmikkoa. Alkuun tuntui hieman vaikealta tuo että niissä on erikorkuiset mallikerrat, mutta kyllä se siitä sitten alkoi lutviutua. Ja hieman tylsistyin kun huomasin että palmikkoa tulikin ainoastaan varteen. Ohje on Novitasta 4/96, hieman sovellettuna. Eli tuossa varren lopussa kavensin hieman enemmän kuin ohjeessa, johtuen siitä että luulen että niin pitikin tehdä jotta päästiin varren jälkeen siihen silmukkamäärään mikä teräosassa pitää olla... Ja varsi on hieman lyhyempi kuin ohjeessa, koska en voi sietää kovin pitkävartisia sukkia. Tällä kertaa ei siis johtunut laiskuudesta! Onjeessa vartta olisi ollut 26 cm, mutta kyllä tuossa omassanikin on jopa 14 cm mikä riittää kyllä minulle aivan hyvin.

Värit on kuvissa miten sattuu, eli oikeasti ei ole noin harmaata lankaa, vaan se sininen osa on sellaista farkunsinistä! Kamerassa patterit ihan finaalissa (taas) joten varmaan vaikuttaa jotenkin salamaan tai jotain...

Ps. Ihanitsessä oli linkki, ja tottakai siihen piki klikata. Isännän luottokortti kyllä kuulemma toimii ja kelpaa tuolla, mutta siellä ei kuulemma ole just nyt lankarahaa varattuna. Kevväämmällä sitten... Onneksi ei ole omaa luotollista korttia niin ei tule heräteostoksia niin helposti. Joutuu nuo ulkomaanostokset ensin hyväksyttämään maksajalla:)