Juu, jostain syystä en nyt otsikkoa keksinyt... Olen palannut jo pari päivää sitten "lomalta", sorvin ääressä jälleen. Oli kyllä vallan rentouttava loma, vaikka enhän kotoonta ollut poissa kuin vaan aika tasan vuorokauden. Lyhyt mutta hyvä loma =) Pirkkalassa tuli opiskelukaverin kanssa vaihdettua kuulumisia yömyöhälle saakka, ja perjantaina tuli Tamperekin nähdyksi. Lankakauppakin löytyi... Mutta nyt ensin aiempiin tapahtumisiin:

Perjantaina oli Muoriskalta tullut blogiarvontavoitto postilaatikossa. Vaikka kiiruuksi meni, oli ihan pakko avata enne reisuun lähtöä:
1709786.jpg
Aivan ihanaa sukkalankaa!! Kun kiittelin tekstarilla Muoriskaa (tiesin etten ehdi hetkeen blogissa kirjoittamaan), tuli vielä tieto, että langassa on 75% merinoa ja 25% tekokuitua, 400m/100g. Aivan ihanaa, tästä tulee ihanat sukat!! Olen katsonut, että Muoriskalla on väripadat olleet käytössä, onkohan tämäkin itse värjättyä? Joka tapauksessa, on todella kauniisti nuo värit. Kuvassa ei näy lainkaan niin nuo sävyt, kuin mitä ne luonnossa on. Ja mukana oli myös Knit Picksin sukkikset kokoa 2,25mm. Wau! Oli vaan kovin koominen tunne, kun katsoin noita puikkoja, nimittäin mulla on pari kuukautta olleet juuri tuon koon Knit Picksit hukassa... Telepatiaa? Sisut nappasin autoon mukaan kun lähdin ajelemaan kohti "Mansea"... Kiitoksia vielä Muoriskalle oikein paljon!!

1709783.jpg
Tiistaina tai keskiviikkona tuli Ketunpäältä paketti sukkalankoja. Oli kyllä taas todella nopea palvelu, nimittäin tilasin viikonloppuna!! Ihan älyttömän nopeaa... Ja sukkia siis tulee noistakin. Oranssi pääsi jo puikoille. On nyt vaan niin kovin vähän neulomisaikaa aina kerrallaan, ja kun useampi työ on taas puikoilla...
1709784.jpg
Kaupanpäällisiksi tuli Ketunpäältä tällainen saksankielinen neulelehti. Pari kivaa malliakin löytyi, joten uskaltaiskohan sitä jossain vaiheessa yrittää neuloa saksaksi. Siis saksaa en ole koskaan opiskellut, mutta muistelisin että neulesanakirja kyllä netistä löytyy saksaksikin. Jos vaikka suomentelisi pääasiat sinne ohjeen joukkoon, sen verran että jotain tolkkua saa ohjeeseen...

1709780.jpg
Ja nämä postipoika toi jo juhannuksen jälkeen. Kristiina nämä mulle roudasi Tallinnasta. Prymin bambusukkiksia ja Addin pyöröjä. Vaikken silleen ole merkkiuskollinen, mutta Addin pyöröt lyövät laudalta mennen ja tullen nuo peruspyöröt mitä multa löytyy. Nyt alkaa noita Addejakin olla jo jonkin verran mulla, kun sain nuo vanhojen kaveriksi. Jotenkin vaan noissa se vaijeri on tuollainen notkea ja se liitoskohta vaijerin ja puikon välikohdassa on sellainen, ettei tahnaa kiinni lankaan.

Ja bambusukkikset sekä KnitPicksit on mun suosikit sukkapuikoissa. Nyt kun teen villatakin hihoja metallipuikoilla (joo, en tajunnut että olis voinut tuolta Tallinnasta pyytää sitäkin kokoa, kun tiesin että hihaa pitää sukkiksilla alkaa tekemään), kuulostaa ihan hirveältä se kilinä mikä puikoista tulee. Eihän ne nyt todellisuudessa kovaa mekkalaa pidä (kuuluu muut elämän äänet kyllä kilinän ylitse vielä), mutta kun sitä on tottunut hiljaisiin puikkoihin...

Niin, löytyi siis se lankakauppakin Tampereelta. Opiskelukaveri ei näitä harrasta, mutta muisteli jossain Sokoksen lähellä joskus lankakaupan nähneensä. Eli Aili Jokinen löytyi. Jotain sieltäkin lähti mukaan:
1709781.jpg
Vaaleansininen on Variata's Bomulls-flame (100% puuvilla, 22s/10cm, 50g). Tuntematon minulle ennestään, langan elävä pinta varmaan asettaa haasteita. Väri on yksi niistä harvoista sinisistä, jotka sopii sävyltään mulle. Vyötteessä ei lue ikävä kyllä metrimäärää, jos joku tietää, saa kyllä kertoa:) Lankaa on 400g, ja jotain toppia tms ajattelin, tai jos siitä riittäisi lyhythihaiseen jakkuun (juu en oo koskaan omistanut, ja aina oon sellasta inhonnyt, mutta nyt haluan).
Luumunvärinen lanka on Asa Gjestal Spinnerin Napoli Exclusive (100% polyamidi, 16s/10cm, 50g=105m). Siis ei mitään tietoa mitä tästä voi tehdä, on ihanan pehmeetä kuitenkin, sellaista samettisen oloista. Ostin tätä 300g. Osaisikohan joku neuvoa voiko tästä tehdä vaikka toppia? Tuleeko kuuma kun on keinokuitua? Vai tuleekohan sopivan ilmavaa? Onko kukaan koskaan ikinä tästä langasta neulonut jotain (en usko että olen ensimmäinen;)?

Äh, jotain muutakin vielä mielessä oli, mutta unohtui jo... Pitää mennä kokkaamaan päivällistä perheelle...

Ai niin juu, ne kadoksissa olleet Knit Picksin puikotkin löytyi viikonloppuna!!