Alkoi se Koolaamani Nalelcolor niin kutkuttamaan harmaita aivosolujani, että ennen toisen kämmekkään aloitusta oli ihan pakko kokeilla. Pitsimalli tuntui niin helpolta ja nopealta tehdä kun vähänkin pystyi keskittymään, että samalla kaaviolla tikuttelin eilen illalla ja yöllä... Kelloa katsoin vielä puoli kahden aikaan, mutta sitten on uni voittanut jossain vaiheessa. Viittä ennen havahduin miehen herätyskelloon ja kömmein silmät ristissä sohvalta sänkyyn jatkamaan unia pariksi tunniksi. Aamulla jatkoin... Langanpäät vielä puuttuu, mutta nyt välissä pitää tehdä kämmekkäälle pari.

183783.jpg183785.jpg

Eli tuosta tulikin kynsikäs, kun päätin kokeilla osaisinko sellaisen tehdä. Apua sormien kohtiin löysin täältä. Toiseen käteen pitää varmaan tuo pitsikuvio kääntää toisinpäin, niin tulee symmetrinen. Suoralla reunalla kuvion voi katkaista hyvin, mutta kun toinen reuna katkeaa ennen muita (siis pikkusormen takia), kääntäminen voisi olla hyvä. Mahtaisiko onnistua jos vaan luen kaaviota vasemmalta oikealle enkä normaalisti...

Lanka on tuossa ihan edukseen, ja näkyy ne punertavatkin kohdat hyvin, mitä tuli värjäyksestä. On kyllä nätempi kuin alkuperäisessä kuosissaan ollut lanka oli. Pitsikuvio ei ihan niin selkeästi kylläkään näy kuin yksivärisessä langassa. Ja muutenkin pitsistä on hankala ottaa hyvää kuvaa.

Nyt aamukahville, ja kämmekkään kimppuun siksi aikaa kun kuopus vielä koisailee. Sitten pitääkin töitä tehdä urakalla että illalla ehtii neulomaankin. Ja ettei tarvitse viikonloppuna työskennellä ihan kovasti. Eilinen kun meni melkein neuloessa;) Se hyvä tässä yksitysyrittäjyydessä on, että inspiraation tullessa voi töitä tehdä silloin kun haluaa, kun vaan aikatauluissa pysyy kiinni.

Tarjouduin muuten miehelle tekemään kynsikkäitä jos nuo vaan onnistuu (ilman pitsejä siis hänelle sitten). Kalareissuja ajattelin. Mutta eipä ollutkaan niin käytännöllistä kuin ajattelin; uistimet jää neuleeseeen tosi helposti kiinni...