Eipä valmista oikein ole tullut, vaikka täällä onkin neulottu kuin viimeistä päivää... Tekeillä on aktiivisina kaksi työtä. Mustasta Nallesta neulon solmittavaa boleroa (ohje Nuoriosextrasta vuodelta 2006, itse tulostin Novitaklubista). Ihan kivalla mallilla puikottelu on jo, enää puuttuu toisesta hihasta vajaa 80 kerrosta. Sitten seuraa vielä ankeaakin ankeampi vaihe; saumojen kursiminen kokoon, ja sitten vielä pääntien ja etureunojen resori. Tarkoitus olisi laittaa bolero päälle vajaa kolmen viikon kuluttua olevaan luokkatapaamiseen. Kiireeksi vetää, mutta näkee sitten ehtiikö valmiiksi...

Toisena työnä on huivi uusimmasta Knittystä. Lankana on luonnonvalkoinen Novitan Nina, jolle löytyi nyt käyttöä. Tuota lankaahan ostin syksyllä kaksi kerää luonnonvalkoista ja kaksi kerää vispipuuron väristä, ihan siksi että siinä on merinovillaa. Ja hintakin oli mielestäni edullinen.

Jotain sentään on valmistunutkin, jo viikko sitten. Neidin Barbille tekaisin mekon. Ohjeita löytyy täältä vaikka miten paljon... Kiitoksia linkistä Kristiinalle, joka näistä on joskus Novitaklubissa maininnut :) Olen noita ennenkin käynyt katselemassa, mutta kielimuuri on tuntunut aina niin toivottomalta. Nyt tuntuu tosi hienolta, että sitä uskaltaa aloittaa ja yrittää englanninkielellä muutakin kuin sukkia. Yhtäkkiä tuli vaan mieleen, että mulla on ohuista sukkalangoista jääneitä jämäkeriä, ja ne sopivat vahvuudeltaan juuri noihin barbineuleisiin! Ei tarvitse laskea silmukoiden määriä uudelleen, kun tiheys on kakkosen puikoilla juuri sopiva noihin...
1403197.jpg

Huutonettiin olen laittanut puhumattomia lankoja ja käsityölehtiä. Yritän saada tilaa kaappeihin ja hyllyihin. Urakkaa jatkan sitä mukaa kuin aika antaa myöden.

Niin, sen lisäksi että tarvitsen tilaa, ylimääräisistä kamoista luopumiseen toimii tällä hetkellä kimmokkeenä mm. tämä toppiohje... Eli kun vanhoja lankoja myy pois, voi hyvällä omallatunnolla ostaa uusia, vaikka joku neuleprojekti vielä olisi keskenkin, eikös vaan;) Mustasta Tennessestä ajattelin tuon tekaista. Ravelrystä katselin, että muutama on tehnyt sen Novitan Bambusta, mutta tuntui olevan aika arvokasta lankaa meidän kaupassa. Tennesseestäkin oli joku sen tehnyt, joten toiminee siinäkin tuo ohje.