Kun yhden fufon saa pois puikoilta, niin keskeneräisten töiden määrän pitäisi vähentyä yhdellä. Vaan mitä tekee neuloja?

Bongaa Novitakluvin Neulomosta itsellee nuutta lankaa. No se vaan oli just sen väristä (hailakan jään harmaansinistä) että oli ihan pakko (sopis farkkujen kanssa hyvin ja vainkka minkä muunkin kanssa), ja Butterflyta ei kai edes ainakaan ihan normikaupoista saa... Ja ennen ostopäätöstä sille löytyi Novitan ohjehausta ohjekin. Ja ne luonnonvalkoiset nallet tulee värjäyssessioihin.

Miehen piti alunperin tuoda langat samalla kun tulee kalasta kotiin. Mutta perämoottorin rikkoutuminen sotki kuvioita niin, ettei siinä hötäkässä mitään lankoja muistanut enää... Mutta Riitta tarjoutuikin tuomaan langat mulle suoraa kotiin=) Kiitti vain kovasti!!

Mulla on nyt siis puikoilla tuosta Butterflystä aloitettu pitsineulepaita. En ole tuota lankaa ennen neulonut, mutta tuntuu tulevan tosi ihanan tuntuista jälkeä. Valmistuu vaan 3,5mm puikoilla ihan hitsin hitaasti... Toivottavasti hermo pitää loppuun saakka. Välillä pitää silti paneutua ufoihinkin, ettei ne taas unohdu.

Pitsipaidan teen siksi, että noin ohuesta langasta en todellakaan jaksaisi vääntää mitään sileää tai ribbiä. Tylsistyminen iskisi hetkessä. Tuossa sentään mallikuvio on aika kiva, mutta toisaalta helppo ja ulkoa opittavissa. Ei tarvitse koko ajan katsoa ohjeesta. Telkkarineule tuo ei silti oikein ole, koska lanka on sellaista että saa olla tarkkana että tulee varmasti koko lanka puikolle.