Eilen sitten illalla väänsin taas mallitilkku Jasminista. Pitkällisen laskemisen ja varmistelemisen (minä: "meneekö tää nyt näin että tämän määrän jaan tällä ja kerron tällä ja tulos on näin, onko nyt varmasti oikein" johon mies "no eikös se nyt juuri noin menee") jälkeen on sitten todettu, että puikoilla 4 tulee tiheydeksi 20 cm / 10 cm. Silloin silmukkamäärä saa olla se mikä ohjeessa koossa M on, mutta työleveys suurenee juuri sopivasti, eli vastaa kokoa L.

Jos ensi kerralla osaisin ihan itse laskea ilman varmisteluja. Ja jos vaikka ottaisin ihan vakavasti käytäntöön tuon mallitilkun teon.

Eli uutta toppia on nyt sitten jo pari senttiä väkerretty:) Jasmin on hieman hankalampaa neulottavaa kuin esim. Samos tai Tennessee. On vähän löysäkierteisempää, ja tosiaan hieman karkeampaa. Mutta valmiista neulepinnasta tulee mielestäni ihan kivan tuntuinen. Olin miettinyt ensin että pinkistä tekisin tuon topin, niin olisi vähän värikkäämpi. Mustaa ja valkoista kun on kaapit aika pullollaan (ei neuleita, mutta muuten). Päädyin sitten kuitenkin beigeen. Menee vähän kaikkien vaatteiden kanssa, ja mulla on melkein samanvärinen bleiseri. Voi sitten vaikka syksymmällä pitää sen kanssa jos on jotain synttäri- tms. kekkereitä... Mulla kun ei ole oikein mitään nättiä paitaa tuon bleiserin pariksi ollut, ja bleiseri itsessään on kovin hiostava, joten hihaton vaihtoehto on sille paras kaveri.

Taas on kesken kolme - eipäs kun neljä työtä. Edelleen verkkoneulepuserosta puuttuu se yksi hiha:( Mutta kun olen niin hyvä aloittamaan uusia juttuja... Ja kun tuo uusi toppimalli vaan huuteli sieltä kirjaston lehdestä... Tennesseestä tehtävä sukka on myös kesken, mutta sukan neulonta tuntuu tällä hetkellä niin aivottomalta että vähän tökkii hanttiin. Muutama kerros silloin tällöin niin eiköhän se valmistu aikanaan. Eikä nyt tarvitse sukkia edes käyttää;) Ja tuo vihreä toppi on kaarrokkeen uusinnassa, vamistuu kyllä sekin. Sitten olisi vielä se palmatoppi kaapissa. Ei puuttuisi kuin se yksi sivusauma enää. Se pitänee virkata kun niin yhdistin siitä muutkin saumat kun en vielä muuta tapaa osannut...

Kohta alkaa telkkarista Taivaanranta, ja silloin on neulontahetki:) Sitten pitääkin kiireen vilkkaan alkaa töihin ennenkuin talo on ihan kuin sauna. Eilen illalla ei tullut töistä mitään vaikka niin olin suunnitellut. 30 asteen lämpötilassa ei vaan jaksanut istua ompelukoneella. Aivotoimintakin oli aika tökkivää. Lähdinkin välillä jäähdyttelemään kauppaan, ja siellä olikin ihanan viileää! Jätskiä tuli kotiin monta litraa... Niin, ja yksi kerä aniliinia seiskaveikkaa8) Kun se nyt vaan oli niin halpa!! Poistuva väri ja halpa, niin oli pakko ostaa. En sentään enempää ottanut, kun jotenkin nyt nuo talvilangat ei innosta. Toisaalta ei ollut sellaisia värejä tarjouksessa mitä olisin halunnut. Tennesseetä oli myös tarjouksessa, mutta ei mun värejä. Olisi kyllä ne tarjousTennesseet olleet vaan 2,90 mutta ne hyvät värit oli loppuneet. Muut värit maksoi 4,50 euroa! On siinä eroa hinnoissa kun Vapaa Valinnassa maksaa muistaakseni 3,35 ja Euromarketissa siis yli euron enemän...