Etten sitten tylsempää otsikkoa keksinyt... Koulussakin oli aina aineiden otsikointi vaikeinta, ja yleensä kirjoitinkin jutun ensin ja otsikoin vasta sitten...

Mulla vaan nämä ideat lisääntyy. Jotain viime vuoden(?) käsityölehteä selailin, ja nyt tekisi mieli kokeilla tehdä helmistä sellaista liskoa... Ja olen siis vielä kuukausi sitten vannonut ettei helmet oo mun juttu. Mutta kuitenkin. Tällä erää tyssäsi siihen, että en ehdi mistään ostamaan juuri nyt helmiä, ja jos lainaisin kuopuksen helmikorupakkauksesta niin miehellä ei ole rautalankaa tai jotain millä ne koottaisiin. Itselläni on kyllä jossain pussissa kaapin kätköissä sellaista metallilankaa mitä käytetään korvakorujen tekoon. Eli korviksia on pitänyt joskus monta vuotta sitten tehdä. Se kaatui silloin siihen että alkoi tulla hopeastakin ihottumaa, enkä malttanut kultaisia koukkuja ostaa kun kullatutkaan ei sovellu. Voisikin ne koukut laittaa huutikseen joskus kun tulevat vastaan. Mutta sille metallilangalle on käyttöä.

Ja ihan hyväkin että vähän tuo budjettikin nyt rajoittaa... Olisi meinaan kohta koko talo täynnä mun käsityöjuttuja kun uusia juttuja aloittelisin... Pitäisi varmaan käydä alhaalta varastosta kaikki kankaanloput ja nauhat ja muut läpi ja kylmästi laittaa ylimääräiset kiertoon. Mutta sitten kun jotain laittaa pois, seuraavassa hetkessä sille olisikin käyttöä! Tuolla on mm. vaaleansinistä inhottavaa lakanakangasta. Inhottavaa siksi että se on pesun jälkeenkin sellaista että ihan kuin olisi vahaa tai jotain pinnassa. Ei tullut siitä keskimmäiselle pinnasänkyyn lakanoita kun ei pesussa pehmennyt vaikka luulin niin. Meillä ei peltilakanoissa tarvitse nukkua. Silloinen pinnasänkynukkuja on jo 13v, joten kaipa tuon raskii jo laittaa pois, sen kankaan siis! Edellis kesänä leikkasin vauvanuken mekkoon vuorikankaat siitä. Jos sitä kuitenkin pitäis vielä säilyttää. Nanson vihreää ja sinistä yöpukutrikoota löytyy myös, missä molemmissa on joku digimonpainatus mitkä tulee puseron etuosaan. Noi meidän pojat ei oikein noista olleet innoissaan kun näytin tuolta varastosta. Taitaa olla siis useampi vuosi noidenkin ostosta. Todennäköisesti ostin joskus vuosien 96-98 välillä, jolloin opiskelin kun sillon en paljon ehtinyt tehdä... Pitänee siis käydä rankalla kädellä ihan oikeesti nuo läpi, ei uskalla muuten uusia materiaaleja ostella... Lankalaatikko onkin sitten toinen juttu. Sitä en itse alustasta saa ja kuulemma nyt viimeksi ei mieskään tiennytkään missä se on. Kun oli juuri pari päivää aiemmin sanonut että siellä niitä lankoja olisi. Sitä laatikkoa kaipailen itsekin kun tiedän että ihan käyttökelpoistakin tavaraa sisältänee...

Nyt pitää vielä yhdet pyyheliinat surauttaa valmiiksi. Viedään ne huomenissa sinne Pohojanmaalle puukko- eikun siis synttärijuhliin. Miehen eno täyttää 50v. Höh, menee hyvä neulomispäivä hukkaan:( Toivottavasti on edes hyvät juhlat ja kelvollista kahvia;))

Jatkoa vielä hetken päästä:

Ai niin, kun mulla on nyt vähän rajoituksia hankintojen suhteen (toki jos oikeasti tarvitsen niin ostan, ja koukkuamispuikko on jo luvattu ostaa tai tilata), niin mietin voisko silmukka/kerrosmerkkeinä käyttää vanhoja korviksia... Mulla olis tuolla 80-luvulta säilössä olleet puiset aika isot papukaija korvikset, missä on aika pitkät ne koukkuosat. Taidan pyytää miestä vähän pyöristämään koukkujen päitä ja kokeilla toimiiko. Ostan sitten joskus myöhemmin "oikeat" tai pyydän synttärilahjaksi tai keväällä nimpparilahjaksi... Pakukaijat pääsenevät siis hetkeksi käyttöön jos ovat yhtään siellä missä luulen... Jos vaikka muillekin vanhoille (rihkama)korviksille keksis uusiokäyttöä. Korvaani niitä kun en enää aio laittaa. Ideoita ei vaan ole oikein niille ollut, mutta muistaakseni nuo on kyllä tarkkaan vaalittu ja säilötty!