Piti laittaa tähän kuvakin, mutta näköjään mies otti kameran mukaan vetouistelukisoihin. Harmi vaan että muistikortti kököttää tuossa tulostimessa. Varmaan illalla kuulen taas kerran, että se muistikortti kuuluu palauttaa kameraan heti kun kuvat on ladattu tietokoneelle... Toivottavasti ei tule paljon kuvattavaa siellä kisoissa.

Niin, kuopuksen hyllystä löytyi eilen illalla viilipurkki (pesty), joka oli täynnä mun lankoja!! Siis sellaisia... onko ne nyt sitten mitä nimeltään - miten tää voikin olla näin vaikeeta - mitä ristipistotöissä käytetään. Ön, olisko muliinilankoja?! Joo on ne, kävin tarkistamassa nimityksen:) Ei aavistustakaan, missä ne langat on ennen olleet. Ei ainakaa siellä missä ne pitäis olla, koska kaikki muut ristipistolangat on yläkaapissa ihan perällä. Ja tarkistin äsken niin tallessa ovat. Nätisti minigrippipusseihin lajiteltuina värien mukaan. Sekaisin DMC:n, Anchorin ja jotain vyötteettömiä äidiltä saatuja. Äidiltä hain ison pussin muutama vuosi sitten kun innostuin ristipistotöihin. Oikein hurahdin hetkellisesti. Ja lankoja tuli silloin tilattuakin, ja muutama kirjontatyöpakkauskin (ööh, siis kitti??). Jotain tuli valmiiksikin, ja se kaikista kaunein työ on hyllyssä odottamassa inspiraation jatkumista. Mutta suuri osa langoista on sellaisia, että ostin ne johonkin netistä tulostamaani malliin (ei aavistustakaan mihin). Todennäköisesti ne langat on siinä pussissa missä on sekaisin eri värejä kun muut ovat lajiteltuina. Mutta miksi ihmeessä noissa lajitelluissa langoissa on myös ihan ehtoja tokkia? Olenko ostanut jotain värejä "varmuuden vuoksi jos joskus tarvitsen" vai onko nuo jääneet jostain työstä. Vai onko ne ostettu jotain muuta työtä varten?

Olen vaan miettinyt että marinoinko noita lankoja tuolla vielä, vai laitanko huutikseen. Kaksipiippuinen juttu. Nyt ne ei mitenkään houkuttele pistelemään (parempikin koska muuten neulominen kärsisi aikapulaa), ja sen Country Companies -työn langat on työn yhteydessä tallessa kyllä. Eli periaatteessa nuo olisi ylimääräisiä. Jos joskus innostun taas, niin ei ne langat kaupasta lopu. Mutta entäs jos innostus tuleekin jo pian? Tai jos joku lanka onkin tarkoitettu johonkin tiettyyn juttuun ja muistan sen jossain vaiheessa. Ja sitten harmittaa ettei lankaa olekaan vielä. Pakko miettiä ennenkuin teen mitään.

Löysin muuten samasta paikasta kultaisen neulan! En edes muistanut että ostin silloin aikanaan sellaisiakin oikein kaksi kappaletta. Kun tavalliset neulat teki mulle ihottumaa, niin noista kuullessani tilasin heti. Muistaakseni olikin parempi pistellessä, mutta jotenkin olisi sellainen mielikuva, että se kultaus olisi aika nopeasti kulunut pois...

78005.jpg