Olen vihdoin saanut purettua viime viikolla omasta mokasta aiheutuneen mielettömän työsuman. Olen siis päässyt takaisin normaaliin aikatauluu, ja pystyn taas työskentelemään ihmisten aikaan:) Pari viimeistä yötä menikin töitä tehdessä Batterin voimalla... Tänään pitäisi päästä normaaliaikaan nukkumaan, ja aloitan työt taas aamulla. Kyllähän sitä vanhassa työssänikin tein pääasiassa yövuoroja, mutta silloin ei päivällä tehtykään sitten töitä vaan sai nukkua. No, tästä taas oppi sen, että tätä tämä yrittäjyys just on. Koskaan ei voi suunnitella mitään oikein etukäteen, kun ei tiedä kuinka kiireeksi kumminkin vetää. Ja kiireeksi vetää jos joku pikkujuttu alkaa tökkimään hanttiin... Vaan selvittiin tästäkin hässäkästä!

Ensi viikolla pitäisi vielä muutama tilaustyö tehdä, ja sitten on muutama päivä aikaa laittaa joulua. En olekaan vielä mitään joulun hyväksi tehnyt (tulee kyllä kuulemma muutenkin). Lahjoja tilasin lapsille tänään postimyynneistä; vaatteita ja kirjoja. Tärkeimmät ja toivotuimmat jäävät siis auttamatta ensi viikkoon. Verhot on vaihtamatta keittiöön (ikkunanpesu ja nyt jäädä tekemättäkin), saati leipomaan mitään. Mies onneksi kuopuksen kanssa leipoi viime viikonloppuna pipareita ja torttuja, vaan saavat leipoa uuden satsin ensi viikonloppuna. Sen verran maistuvia olivat! Muutaman joulukoristeen kuopus on laittanut avustuksellani pitkin taloa, ja ensi viikolla koristellaan loput.

Tänään saan illaksikin työrauhaa. Esikoinen menee koulun puurojuhlaan, luokallaan on siellä myyjäiset. Eilen tein pari piimäkakkua sinne, pitäisi pussittaa vielä ja kirjoittaa ainekset lapulle mukaan. Keskimmäisellä on hapkidossa vyökoe, ja kuopus lähtee sinne isän kanssa katsomaan... Huomenna kuopuksella on illalla kerhon joulujuhlat, ja mies lähtee sinne. Huokailin viikko sitten, että en oikein ehtisi lähteä kun töitä on vielä ennen joulua toimiteltava kovasti. Hänpä lupasi sitten sinne mennä:)

Nyt lämmittämään einespizzoja... Huomaavat kaupan kassallakin jo nykyään, mikä työtilanne on menossa...

Käsitöistä vielä

Ihan Itsestä ostin joltain ihanaa vihreää 7-veljeslankaa, pätkävärjättyä! Siitä jo aloitin miehelle joululahjaksi villasukkia. Ei taida ehtiä jouluksi valmiiksi silti, koska ensi viikon mies on jo kotona... Tulee se vaikeus salassa tekemisen suhteen. Mutta teen minkä pystyn, ja jos ei valmistu ajoissa, saa mies lahjakortin että viluvarpaille on lämmikettä luvassa joulun jälkeen:)