Juu, se kuntopyöräprojekti on nyt harkinnassa. Olen eilen tutkaillut netistä erilaisia pyöriä, hintoja, ja kaikkea.

Pyöräily todellakin polttaa rasvaa. Ja rasvaa ei polteta paikallisesti, vaan se palaa sitten kyllä koko kropasta jos palaakseen on. Eli se huoli on pois, että makkarat jäävät vaikka muu kroppa kiinteytyisi ja kaventuisi. Ja sen verran selvitin, että vaikuttaa tuo koko kropanlihaksiinkin. Ei pelkästää jalkoihin, vaan kyllä siinä selkä ja vatsalihaksetkin hommiin joutuvat, jos yhtään oikeaa asentoa ottaa fillarin selässä.

Pyöräily on polvilleni parempi vaihtoehto kuin juoksu, josta tykkäisin vaan en pysty tekemään. Ei siis pelkästään aikakysymys, vaan ihan teknisesti ei polvet suostu yhteistyöhön siinä lajissa. Myös pidempikestoinen kävely ärsyttää niveliäni. Ja kovin pitkäkestoiseen kävelyyn ei tällä hetkellä mahdollisuutta ole. Ei sillä ettei täällä tietä riittäisi, vaan kun ei ole mahdollisuutta ihmisten aikoihin lähteä. Ja kymmenen jälkeen illalla ei oikein tee mieli yksikseen mihinkään lehkille lähteä, pimenevään vuodenaikaan ainakaan.

Nivelilleni olisi tosiaan Muoriskan ehodttama uinti ihan oikeesti hyväksi, ja rasvakin siinä palaisi. Mutta. Tuonne keskustan uimahalliin en voi mennä, alkaa ahistaa kloori tai joku vastaava siellä hallissa. Vähän pidemmällä olisi sellanen halli missä pystyisin uiskentelemaan, mutta eipä sekään sitten iltamyöhällä ole auki kun ehtisin ja pääsisin. Jos muksujen kanssa menisin, se olisi jatkuvaa kuopuksen perään katsomista ja hänen ehdoillaan olemista siellä. Ei siis vastaa tähän tarkoitukseen. Ja toisekseen mää i-n-h-o-o-n sitä uimahallin kylmää vettä!! Hrrr...

Kävelyä tietty nyt joku ehdottaa päiväsaikaan lasten kanssa. Tässä tapauksessa kuopuksen. Siinä ei kuulkaa paljon kunto kohene kun hänen kanssaan kävellen johonkin lähtee. Rattaat ei ole vuoteen olleet käytössä, joten lapsentahtisesti kävellään tai pyöräillään. Siis minä kävelen ja lapsi pyöräilee. Matka jää vielä kovin lyhyeksi eikä vauhtikaan päätä hurmaa. Ja työmatkojen kävelyä ei kannata ehdottaa. Matka makuuhuoneesta eteiseen tai keittiöön on sekin aika lyhyt;))

Sen verran tuo mies ilmeisesti ajatukselle jo pehmeni, että kyllä illalla ihan vakavasti kysyi, että meinatko sä ihan tosissas että sillä polkisit.. No juu, tässä alkaa biologinen kello tikittää jo sellaista lukemaa, että jos sitä näille kesämakkaroille ja (tosi huonolle) kunnolleen meinaa jotain alkaa tekemään, pitäisi nyt tehdä! Myönsi tuo senkin, että tosi vaikee mun on tästä irtaantua säännöllisesti ja tarpeeksi kauppareissuja pidemmälle. Onhan mulla tuolla pihalla tosi hieno Nishikin fillari, ja on muuten tosi hyvä ja kevyt sotkea säässä kuin säässä:) Mutta nytkin olen tässä ollut kaksi tuntia yksinäni hereillä (kuopus kohta varmaan kyllä heräilee) niin hyvin olis voinut lenkin polkaista tässä sisätiloissa. Miksei terassillakin. Siis pointti siinä, että aikaa olisi kyllä, mutta sitä ei vaan aina pysty hyödyntämään ihan niin kuin ajattelis.

Ja ei, tämä ei ole mikään yhtäkkinen innostus, herätys kun luin että joku muu (ei tässä iässä enää "kaikki muut") on tuollaisen aparaatin hankkinut. Kyllä mä olen asiaa pohtinut jo nelisen vuotta. Ei huolta siinä mielessä. Harkinta jatkuu silti edelleen, koska ei tällasta hankintaa perheellinen voi ihan tuosta vaan tehdä. Varsinkaan se osapuoli perheestä joka ei rahaakaan toistaiseksi kotiin kovin kanna.

Pitäis varmaan laittaa nyt kahvi tippumaan ja ehtisi neuloa hetken aikaa ennen kuopuksen heräämistä. Sitten onkin aamupalatouhut, ja ennen töiden alulle laittoa me tehdään hama-helmistä (oliko ne sellaisia, muistaisin) kivoja juttuja:)