Posti toi tänään Novitan ohjelehdykäisen, jonka olin huutanut Huutonetistä. Kyllähän nuo kaikki ohjeet varmaan Novitaklubistakin löytyvät, mutta halusin ne kuitenkin nyt lehdykäisen muodossa itselleni, kun hintakaan ei päätä huimannut.
789418.jpg

Huhuilin aiemmin Dream-lankaa, ja sellaista netin kautta löytyikin=) Ihanaa! Postipoika olikin tänään langat sitten kiikuttanut laatikkoon:
789388.jpg
Laskujeni mukaan (jos niihin on luottamista), nyt pitäisi olla koossa puserollinen lankaa. Tuota vaaleanpunaista on 4 kerää, harmaata 5 kerää ja ruskeaa 3 kerää. Yhteensä siis lankaa on 600g. Mielestäni värit sopivat oikein hyvin yhteen, vaaleanpunainen piristää mukavasti ruskeaa ja harmaata:
789390.jpg
No, nuo värit eivät kyllä kuvassa näy oikein! Vaaleanpunainen ei tosiaan ole noin tuollainen... possunpunainen, ruskea on ruskeampi ja harmaa on kaunis vaaleanharmaa eikä tuollainen siniseen vivahtava...

Olenkohan mä alkanut pehmetä päästäni, kun olen alkanut suosimaan pitkästä aikaa tuota vaaleanpunaista enemmänkin. No, teinhän mä viime talvena vaaleanpunaisen Omppuhuivin, sekä Teddy-pipon. Mutta ei nää mun vaaleanpunaiset olekaan sitä "possunpunaista" (vaikea väri selittää, mutta kyllä te tiedätte sen sävyn, oletan), vaan enemmän just sellaista vanhaa roosaa tai jotain siihen suuntaan ainakin. Joka tapauksessa, tuo Dream-langan väri on melko lailla sama, kuin mulla on Oliviaa juuri puikoilla (voi ei, paljastui että taas olen aloittanut uuden neuleen, vaikka vanhojakin onkesken monta)...
789413.jpg
Eikä ole näköjään tässäkään kuvassa värit oikein - vaaleanpunainen on sellanen vanha roosa ja tuo kermanvärinen on oikeasti vaaleampi.

Ja mitä järjestelmällisyyteen tulee, niin kun puikot jo sain järjestykseen, yhtenä iltana järjestin neuleohjeetkin. Ne netistä tulostamani. Yksi mappi oli turhan hankala. Isäntä toi joskus töistään pois heitettäviä käyttämättömiä ohuita rumanvaaleansinisiä mappeja. Laitoin ohjeet nyt neljään mappiin aiheittain, löytynee helpommin oikeat ohjeet. Lisäksi on yksi ohut, nätimpi mappi "aktiivisia töitä varten". Eli niitä mitkä on puikoilla tai lähiaikoina aloitettavia...

Seuraava järjestettävä kohde on - taas - työhuone. Ensi viikolla tulee joku krokeampitahoinen virkamiestäti katsomaan mun brodeerauskonetta, ennen kuin lyö leiman tukipapruun. Pitänee vähän siivoilla... Sitten ajattelin jossain vaiheessa tehdä lankainventaarion. Mullahan on tuo excell-taulukko, minkä latasin ihanitsestä talvella. Ja siellä lukee kaikki langat määrineen, kootumuksineen, puikonnumeroineen yms. Tai siis se oli vielä talvella ajantasalla, mutta ei ole pitkään aikaan enää ollut. Olisi se vaan niin helppo katsoa sieltä aina mitä kaapista löytyy ja mitä väriä, jos vaikka jotain villasukkiakin miettisi. Ei tulisi ostettua turhaan lisää jos kaapissa on jo valmiina tarvittava määrä. Toisaalta se ostaminen on kyllä niiin kivaa=)) Ei vaan, olen päättänyt että nyt hetkeksi aikaa taas turhat lankaostokset pois. Ostan vaan tarpeeseen, ja tietty sitten jos nyt joku ihan ohipääsemätön tarjous tulee sellaisesta langasta, mille on ihan varmana käyttöä. Ei siis siihen tyyliin että "tästä vois varmaan joskus jotain kehitellä"... Oliskohan joku Langaton lokakuu tulossa tänä vuonna?