Kuopukselle tuli lauantai-iltana kuume. Ja yskinytkin on pari päivää. Eilen sitten kuopus muuttui pilkulliseksi. Samaan tyyliin kuin syksylläkin, mutta nyt sillä erolla, että iltaa kohden nuo pilkut eivät vähentyneet vaan niitä tuli lisää. Olisiko nyt sitten flunssan kanssa samaan aikaan tulossa vesi- tai muu rokko (en nyt sitäkään tunnista vaikka syksyllä luulin että vesirokon tunnen vaikka silmät kiinni). Ei ole vesikelloja tai siis illalla ei ollut, mutta punaisia nyppylöitä joka paikassa. Ei lähdetty lääkäriin kun oli sunnuntai, mutta tänään soitan neuvolaan kun kuopus heräilee. Katson ensin että minkä kuosisena sieltä sängystä nousee. Toisaalta toivon, että nyt nypyt olisivat aamulla vielä tallella. Syksyllä kun ne hävisi yön aikana ja tämä toistui kolmeen otteeseen. Taisi rokkonen sillon vaan pelotella mutta ei sitten tullutkaan. Mahtoiko olla edes sillon sitä enteroa, vai oliko jotain muuta... Vesirokko olisi ainakin hyvä sairastaa jo lapsuudessa. Iltapäivällä ollaan viisaampia, kenties.

Kerhoon pitää myös soittaa ettei tule kuopus ainakaan tänään, ja että mitä nyppyläisistä sanotaan. Tietävät informoida sitten muita jos on jotain tarttuvaa liikkeellä.

Itsekin heräsin yöllä kurkkukipuun. Ja pikkasen on lämpöäkin. Toisaalta hyvä silti että ollaan nyt kipeitä eikä ensi viikolla. Ensi viikon lopulla kun on työkeikkakin. Pitää mennä esittelemään lasten nimikkoreppuja ja muita vermeitä perhekerhoon. Jännittää ihan kamalasti, kun en mä ole mikään esittelijähenkilö luonteeltani. On ihan eri asia kohdata asiakas yksilönä kuin että muutama kymmentä kotiäitiä lapsineen on samassa tilassa ja niille sitten pitäisi pitää myyntipuhetta  (itsekin tietäen ne suuret kotiäitien tulot en kylläkään väkisin kauppaa ala vääntämään enkä hintojakaan nosta pilviin)... Ja sama uudestaan sitten parin viikon päästä toisessa paikassa. No, pääsee kuopus mukaan niin tapaa hänkin uusia ihmisiä ja saa pariksi tunniksi leikkikavereita. Toivottavasti ollaan terveitä, ja toivottavasti ei nuo koululaiset sairastu kovin sitten sillon. No ne pärjäävät onneksi hieman kipeinäkin tässä kyllä parin tunnin ajan. Jos kävisin "oikeissa" töissä, niin enhän mä enää niiden takia mitään sairaslomia edes saisikaan...

Kiitoksia kaikille lankavinkkejä antaneille!! Aloitin nyt harjoituskappaletta tekemään - siis se Möbius - niinkin tavallisesta langasta kuin Oiva (Novitan sukkalanka). Ainut minkä raaskin uhrata harjoitukseen. Ja kun on valmis, marssin sinne Lavikolle silmukka- ja tiheysmäärien sekä väritoiveiden kanssa. Kai nyt ammatti-ihmiset osaavat sitten neuvoa mikä on sopivan paksuista ja pituista lankaa. Yllättävän vaikeaa oli se aloitus, kolmannella kerralla vasta onnistui silmukoiden luonti niin että sain kaikki puikolle. Nyt sujuukin se tekeminen lähes aivottomasti ja itsekseen, ainut että valmista tulee tooosi hitaasti, kun työssä on kolmisensataa silmukkaa. Onneksi tuon työn kanssa ei ole kiire!