Vähän on alkanut tuo virkkaaminenkin kiinnostamaan. Siis ihan oikeesti olen joskus kymmenen vuotta sitten virkannut pienen pitsiliinan, ja siitä tuli ihan onnistunut. Mutta se ohuen langan kanssa tuhertaminen ei kuitenkaan ihan ollut mun juttu. Siksi siitä liinastakin tuli niin pieni... Todistusaineiston nykyisestä sijainnista ei ole mitään tietoa joten kuvatusta ette nyt näe. Uskokaa silti:)

Mutta tekisi jotenkin mieli virkattua kesäkassia. Novitan kesänumerossa oli parikin (varmaan)helppoa ohjetta. Mutta en mä silti oikein tiedä uskaltaako sitä yrittää. Jos vaikka jää koukkuun;) Tai siis että siitä ei tulekaan mitään... Olen koittanut miettiä - ei pitäisi liikoja miettiä vaan uskoa painettuun sanaan - että mitä merkitystä sillä virkkuukoukun koolla on?? Siis ymmärrän kyllä että neulomisessa se puikon koko on tosi tärkeä, koska silmukan koko muotoutuu juuri siihen puikon ympärille. Mutta kun virkatessa ei se silmukka jää koukulle, vaan sehän kiristetään sinne työhön. Mutta miten paljon sitä pitää kiristellä että tulee oikein? Tuskin vedetään hanat niin piukkaan kuin saadaan. Mulla oli sen liinan kanssa vissiin sitä vikaa, koska sitten seuraavalla kerroksella oli ongelma ettei koukku mahtunut silmukoiden läpi. Mutta jos jää löysäksi niin tulee pitsireikiä sinnekin mihin ei pitäisi... Täähän onkin vaikeampaa kuin luulisi.

Novitassa oli (ja aika monessa blogissakin) myös kivoja pitsiponchoja - miten sekin nyt pitäisi taas kirjoittaa... Kivoja, mutta mä en osaa kuvitella niitä itselleni. Varmaan lämpenen niille sitten kun ei kukaan enää niitä tee eikä käytä;) Mulla vaan on vieläkin mielikuvana se paksusta villalangasta tehty tiivisneuleinen kelta-punaraidallinen poncho, joka oli joka paikassa tiellä... Jos sellaisen pitsiversion saisinkin aikaiseksi, niin en varmaan se päällä osaisi käyttäytyä asian vaatimalla tavalla. Mennä liihottaisin pitsit lepattaen, ja jäisin reikäkohdista kiinni ovenkahvoihin. Ja parhaassa tapauksessa ulos lähteissäni koko härpäke jäisi vielä oven väliin...

Mutta kesäkassi olisi kiva, ja kuopuskin voisi tykätä jostain puuvillaisesta piposta. Hauduttelen vielä, mutta niistä voisi olla hyvä aloitella. Pitsiliinoja en aio tehdä hetkiin, ei meillä olisi niille edes käyttöä. Olkkarin pöytä kun on varattuna telkkarin alla, vuoden päivät odottanut vapautumistaan. Vapautuminen koittaa vasta kun saadaan uusi taso telkkarille ja dvd-laitteelle. Sitten voi taas harkita pöytäliinan etsimistä kaapin perältä. Ja kynttilöiden:)