Ei ole kukaan pissinyt muroihini, eikä murot edes puhuu sulle vaikka joskus telkkarissa niin väitettiin. Ei ne vaan sitten ole kai mua varten=( Mullahan on tuo laktoosi-intoleranssi ollut jo vuosia tosi lievä. Niin lievä, että tavallista maitoa en voi juoda, mutta jugurtit ja muut menee hyvin. Voin jopa syödä tavallista jäätelöäkin, kun vaan katson että olen ennen sitä syönyt hyvin. Eli ei tyhjään mahaan tavallista eikä muutakaan maitoa. Hyla-maito sopii kahvin kanssa aamukahviinkin.

Mutta jos muroihin (söisin niitä niin mielelläni aamuisin) laitan hylamaitoa - tavallisesta puhumattakaan - se alkaa puolen tunnin kuluttua kovan murinan säestämänä etsiä ulospääsyä. Puolisen vuotta sitten lakkasin kiusaamasta vatsaani, ja totesin että jätän murot muksuille.

Eilen kokeilin ekan kerran Laktoositonta Maitojuomaa, jossa laktoosin määrä on tasan nolla. Onhan se kalliimpaa kuin hylamaito, mutta ajattelin että saisin taas noita muroja syödä aamuisin. No, poishan tuo laktoositon versio tuli myös, hieman hitaammalla aikataululla vain. Pari tuntia syömisen jälkeen alkoi tuttu kiertämisen tunne=(

Sinänsä jännä juttu, että miksi tuokaan ei tyhjälle vatsalle sopinut, kun ei siinä pitänyt olla edes sitä laktoosia lainkaan. Ja miksi sitten taas hyvin syödyn päivän päätteeksi tosiaan voin jätskiä vedellä mielin määrin samaan tapaan kuin muukin perhe. Mutta tosiaan vain jos olen syönyt hyvin, muuten vatsa sanoo vastalauseen. Kertakaikkiaan kummallinen juttu. Eli se voikin sitten olla joku muu kuin laktoosi joka mua ärsyttää? Vilja ei ainakaan ole, koska leipää kyllä aamuisin syön. Ja muutenkin tosi paljon. Pitää varmaan kysäistä terkkalekurilta keväällä samalla kun käyn allergialääkereseptit uusimassa.