Perjantai-aamuna lähdettiin miehen kanssa reissuun, ja palattiin sunnuntaina myöhään illalla. Muksut oli mummulla ja papalla hoidossa. Mummu tuli eka- ja seiskaluokkalaisen hakemaan iltapäivällä koulun loputtua, ja vanhin meni mopolla perässä omia aikoijaan. Mies haki nuo nuoremmat vasta maanantaina aamulla, niin ei tarvinnut kuskailla yömyöhällä, vaan kaikki saivat kunnon yöunet.

Reissun varsinainen kohde oli Suomussalmi, tätini ja hänen miehensä luona. Eihän me sinne ihan suoraan menty. Keskisen kautta oli pakko poiketa. Ihmeen vähillä ostoksilla minä selvisin; rullamittanauha (jollaista oon etsinyt kauan, sellanen pieni Prymin), 1 kerä polkkaa (maksoi pari euroa vähemmän kuin meillä) ja 2 kerää punaista Woolia Joannan lapasia varten (meidän kauppoja halvempaa sekin), pari tyynyliinaa (omat unohtui kotiin). Siinä ne mun ostokset. Mies osti autoon navigaattorin ja itselleen kalastustarvikkeita. Ruokakaupan puolelta haettiin hieman viemisiä kyläpaikkaamme. Toki tiukka aikataulu hieman saneli sitä, että kovin hartaasti ei hyllyjä ehtinyt jäädä tutkailemaan.

Määränpäässä mies kävi metsällä, mutta tyhjää tuli. No, tulipa ainakin raitista ulkoilmaa (vesisateessa)... Lapsille piti tottakai hakea tuliaisia Namellin tehtaanmyymälästä. Niin, eipä itsekään taidettu ihan ilman jäädä, karkkia tuli mukaan aika paljon tuolta ostettua...

Matkaneuleeksi otin neidin sukat, joita kotona aloitin pari senttiä. Enpä muistanutkaan, että seiskaveikka neuloutuu tosi nopeasti. Eka sukka valmistui tuolla määränpäässä neuloskellessa. Menomatkalla en uskaltanut neuloa, kun ajattelin ettei onnistu, kun matkapahoinvointi iskee lukiessakin. Takaisin tullessa sitten päätin yrittää, ja eipä tullut yhtään huono olo!! Hyvä että tuli testattua. Ja jo Jyväskylän kohdilla valmistui toinenkin sukka (sitä siis aloitin jo tuolla majapaikassamme hyvän matkaa).
2000820.jpg
Lankaa näihin meni tasan 50g (plus se himpun vajaa kaksi raitaa mitä piti keriä lankaa välillä pois, että sain raidat täsmäämään). Puikkoina mulla oli 3mm bambut. Yleensä kyllä käytän tuossa sileässä osassa 3,5mm puikkoja, mutta olin lähtiessä ollut huolimaton... Nimittäin määränpäässä huomasin, että niitä oli mukana vain neljä... Ihan hyvän kokoiset noista silti onneksi tuli, ja neiti tykkäsi väreistäkin.

Pari viikkoa sitten sain valmiiksi palmikkopipon, en muistaakseni ole vielä esitellyt... Lankana on Sny:ltä tullut Rustika, jota meni nin 90g. Ohje on Novitan lehdestä (en tähän hätään nyt muista numeroa, mutta aika uusi oli). Alunperin ohje on tehty Kuura-langalle, mutta toimi tässäkin. Seiskan puikoilla tein. Hieman on väljä päässä, ehkä olisi pitanyt tehdä 6mm puikoilla. Mutta toisaalta ei tämä mitenkään ihan liian iso ole, joten pääsee kyllä käyttöön (on jo käytettykin). Jos tuo kovin venahtaa käytössä, niin sitten puran yläpäästä pari senttiä pois, ettei valu silmälasien päälle;)
2000821.jpg

Jänniä aikoja elellään; SNY:ltä tuli aamupäivällä kommentti, että paketti on matkalla...