75619.jpg

Eilen sitten käväisin ostamassa langat Riitalta. Tämä vihreä sopii kasvojeni väriin:) se mikä nyt kauppojen hyllyissä on, näyttää minun kasvojani vasten ihan hirveältä. Tai tuskin se langan väri huononee, mutta kasvojen väri häipyy olemattomiin... Noista tulee todennäköisesti toppi. Ihan varma en vielä mallista ole, mutta yhden kivan löysin jo tuota lankaa ajatellen.

novita_710_pieni.jpg

Ohjeen löysin Novita Klubin sivuilta, ja ilmeisesti löytyy Novitan lehdestäkin, Kevät 2004. Pitsijakku ja -toppi (selitys kuvaan, sillä kuva on tosi pieni ja epäselvä), mutta minulle riittää tuo toppi. Myöhemmin saatan tekaista samaisen mallin jakun mustana, jos aikaa riittää (ja rahaa lankoihin). Ensin olin ajatellut ihan perusmallista toppia, mutta jotenkin tuntuu että pitsiä olisi kivempi neuloa, ei ehdi tylsistymään pelkkiin nurjiin ja oikeisiin kerroksiin vuorotellen.

Nuo kirjat lankapussin vieressä eivät toki muuttaneet meille pysyvästi. Lainasin ihan kirjastosta ja toivottavasti muistan ajoissa palauttaakin. Ovat kyllä aina auliisti muistaneet minulle lähettää raha-anomuksen kun on kirjat majailleet meillä liian kauan. Pitäisikin käydä maksamassa välillä vanhoja sakkoja sinne. Saisivat taas rahaa ostaa uusia käsityökirjoja;)

Tänää sain etukappaleen valmiiksi verkkoneulepaidasta!! Hip hurraa... Yli kuukauden ainakin on tuo työ ollut tauolla, jos ei enemmänkin. Oli kyllä aamusella melkoista tahimista kun aloin sitä pääntien ensimmäistä puolta jatkamaan. Mallineulekin meni oikein vasta kolmannella yrittämättä. En muistanutkaan enää ulkoa ja oli pakko oikein ohje etsiä esille. Toista puolta sitten aloittaessani huomasin että väärin meni vieläkin. Pieni laskuvirhe siinä kohtaa kun piti jättää keskimmäisiä silmukoita odottamaan. Nyt on etukappaleiden olkapäillä kaksi silmukkaa vähemmän kuin takana. Mutta en alkanut purkamaan. Uskoisin että saan sen melko siististi (jos mun saumat nyt ikinä siistiksi tulevat) tuon kahden silmukan eron taiteiltua melko huomaamattomiin.

Hihasta on oikein yksi kerros tehtynä, ja sitten oli pakko alkaa tehdä töitä. Tänään en kyllä enää töitä tee, juuri tulin asiakaskierrokselta kotiin. Luulen että kun saadaan nuo muksut tuosta sännkyihin, uppoudun sohvan nurkkaan neuloskelemaan ja katsomaan telkkaria. Jotain rajaa yrittäjänkin työajoilla:)

On muuten ollut kiva huomata miten neulojien kesken ylijäämälangat vaihtaa sujuvasti omistajaa. Aina tuntuu löytyvän joku joka tarvitsee jotain, mille itsellä ei enää käyttöä ole. Minäkin olen päässyt eroon sellaisista langoista, mistä olen "pikkupojille" tehnyt aikoinaan lapasia ja sukkia, ja ostanut sillon lankoja tietämättä yhtään miten paljon niitä sellaisiin tarvitsee. Eli ihan liikaa. Vuosia marinoituani niitä kaapissa olen vihdoin oivaltanut, että turhaan niitä siellä marinoin kun voi laittaa kiertämään. Tämän kuopuksen kanssa kun tuntuu olevan niin eri värimaailma. Johtunee paljolti siitä että sukupuolikin on eri (se siitä sukupuolisesta tasa-arvosta)...