Oikein hätkähdin Tarjuskan kommenttia edellisessä postauksessa. En siis sitä, että yläkuva lataa hitaasti, sitä ounastelinkin, vaan sitä, etten ollutkaan viikonloppuna esitellyt uusia lankoja ja mitä on tullut tässä väkerrettyä... Joko siis olen unohtanut päivittää, tai sitten olen kyllä naputellut ahkerasti, ja poistanut tekstin. Eipä olisi eka kerta. Kuvat kyllä nimittäin galleriastani jo löytyivät, eli sen verran olen ainakin päivitystä aloittanut.

Ensin ensimmäiseen pakettiin... Se tuli jo keskiviikkona, ja oli ihan pakko illalla vesisateessa lähteä heti hakemaan, kun netistä näin että Nyt Se On Saapunut=)
834380.jpg
Nämä siis tuli Koukuttajalta, kiitoksia vain vielä kovasti! Osalle on jo suunnitelma, ainakin noille alarivin paksummille villasekoitelangoille, samoin keltaisille angor... no, angoralangoille, kun en osannutkaan taivuttaa suoraan sanaa "angora" (angorille? angoroille? ääh...) Hippystä tulee mulle pipo. Must (tuo pinkki/lila jotain siltä väliltä) tulee varmaan neidille johonkin. Ja hahmotelmaa onjo noille vaaleansinisille sekoitelangoille. En oikein osaa niiden koostumusta sanoa, mutta vyötteessä lukee 45% virgin villa (neitsytvilla??) ja 50% antron, 5% vinyon.

Tuo vaaleanpunainen Wool tuli ihan yllärinä, ja olikin tosi kiva ylläri. Ja ihan hauska sattuma, että olin juuri tiistai-iltana kaupassa katsellut samanväristä Woolia neidin syyspipoa varten, mutta en löytänyt. Ostin sen sijaan sitten roosaa akryylilankaa, mutta nyt on sitten neidillä kaksi uutta syyspipoa (juu uskokaa vaan, on jo valmiina molemmat)!

Perjantaina sitten tuli Koukuttajan tuttavalta paketti (maksua vastaan toki nämäkin):
834381.jpg
Tiilenpunaiset Lanetit (merinovillaa) muotoutuvat jossain vaiheessa kaulahuiviksi (ehkä Omppu, laskeskelin että pitäisi riittää metrimäärien mukaan mut en ole ihan varma laskelmistani). Sininen Step on oikeasti hieman tummempi, ja päätyy pukinkonttiin sitten kun on käväissyt ensin puikoilla.

Olivianeule on edistynyt ihan hyvin. Jossain vaiheessa neuloin sitä ihan hullun lailla, ja alkoikin ranteet kipeytyä. Pyöröillä toki teen, mutta alkaa jo painaa jonkin verran. Pakko välillä tehdä jotain pienempää. Mutta aina välillä muutama kerros tätäkin:
834383.jpg
Värien suhteen on hieman sellainen tykkään-en tykkää -fiilis. Mutta tuosta tulee kotitakki, joten en nyt ala enää purkamaan (kai) ja muuttamaan raidoitusta. Alunperin tuohon piti siis tulla vain vaaleaa ja vaaleanpunaista (joka ei ole oikeasti tuollainn possunpunainen!), mutta jouduin muuttamaan suunnitelmia siinä vaiheessa kun päätin että tuleekin kunnon mittainen eikä vain bolero. Toisaalta, jos vaan purkaisin alkuun, niin voisin suunnitella raidat uudelleen. Tuota kuitenkin tekee aika nopeasti. Jotenkin tuo yläosa kuitenkin mieltä tökkii... Mitäs muut ovat mieltä, jatkanko sitkeästi loppuun, vai puranko kaiken ja suunnittelen raidat uudelleen lopullisten lankamäärieni mukaan?? Neuvoja/mielipiteisä saapi esittää!

Ja sitten se akryylipipo, jonka tein ihan muutamassa tunnissa. Tuskin kovin kestää nyppyyntymättä, ja lämpöarvostakaan en tiedä. Mutta syksyksi tämä onkin, ja tehdään sitten ensi kevääksi uusi. On sitten jotain tekemistä taas sittenkin=) Ohje löytyy Elleistä, kattava malli, kun kokoja on vauvasta eskarilaiseen. Niin juu, sen verran oli pakko ohjetta muunnella, että ohjeen mallikertaa tein puolitoista, niin tuli tuota ruudukkoa hieman enemmän. Enkä kadu.
834384.jpg
Ja toinen pipo, saamastani Woolista (eli se Wooli tuli "kaupanpäälle"), perus ribbipipo Novitan perusohjeella. Mutta eteen ja taakse tein pienet kohdat sileää neuletta, ja bodeerasin/applikoin niihin kohtiin heijastinsydämet. Voin tuosta heijastimen laitoista laittaa erillisen postauksen myöhemmin, kun viimeksi sellaisia somisteita pipoon tehtyäni moni tuota tekotapaa kyseli.
838243.jpg838242.jpg

Tuota yläreunan lankarullakuvaa hieman pienensin, että latautuisi hieman nopeammin. Pienensin sitten pikkuisen liikaa, siksi näkyy nyt vähän hassusti. Nyt ei ehdi rukkaamaan kuitenkaan enempää. Toisella kertaa sitten. Joskus.

Ja tosiaan, mielipiteitä otan nöyrästi kiitellen vastaan tuon Oliviatakin suhteen! Itseäni tökkii se, että yläosa on noin säännöllinen, jotenkin sitten värien sekoittuminen tapahtuu liian jyrkästi. Kokonaan kolmella värillä raidoitellen mun omaan silmään voisi sopia paremmin.

Edit: Anteeksi haamuilu; vaihdoin nyt vielä kokonaan uuden pohja. Alkoi re lankarullakuvan pirstoutuminen häiritä, niin oli kaikista helpointa näin. Yritän väsätä uuden kuvan tuonne yläoikealle sitten kun ehdin perehtymään paremmin...