55938.jpg

Ei, meillä ei sentään tänään syödä tämän väristä spagettia (uskaltakootpa vain koskeakaan!)... Minä vähän ööö... värjäilin lankaa. Mulla on ollut sitä tosi tylsän näköistä harmaata sukkalankaa kaksi vyyhtiä monen monta vuotta marinoitumassa. Alunperin niistä varmaan on pitänyt värivalinnasta päätellen tulla miehelle sukat. Nyt sitten kokeilin ihan apteekin elintarvikevärillä värjäillä. Sentään nyt ensin vain toisen vyyhdin. Toinen odottakoon että mitä nuo sanovat pesun jälkeen... Ei mulla ollut kaapissa mitään tavallista etikkaa kun en ole moneen vuoteen tarvinnut. Eikä tässä flunssassa jaksa kauppaan lähteä, joten lorautin veteen valkoviinietikkaa, ja sitten vyyhti sinne lillumaan epämääräiseksi ajaksi. Sitten kattilaan vettä ja sitä väriä, ja langat perään. Lilluttelin niitä siinä kattilassa, ja tuli sitten sellanen kylmänväreinen aavistus, että nyt meni jotain vähän pieleen... Langat kaiketi on kunnossa, joten ei hätää sen suhteen. Mutta mulla on nyt vaaleanpunaiset sormet!!! Ei sitten tullut mieleen ettei tarvitsisi ihan välttämättä paljain käsin sitä punaista vettä pidellä...

55937.jpg

Tuossa kuvassa ei se punainen oikein näy, mutta sormissa kyllä oikeesti näkyy. Asiakas tuli käymään kun olin juuri saanut kattilan pois hellalta, ja kaiketi huomasi sormeni. Selitin vaan pokeristi, että juu on vähän sormet punaiset kun tossa just lankoja värjäilin... Toivottavasti ei luullut että noita töissäni tarvittavia kirjontalankoja;))

Lopuksi vielä sairaslomalla tehtyä... 55936.jpg

Tai mikä sairasloma, viikon makailun jälkeen tehdään tällä viikolla - vaikken kunnossa vieläkään ole - myös ne viime viikolta siirtyneet työt... Eli moniraitalangat on muuntautuneet tällaisiksi. Siniset siis vielä kesken. Punaista meni vain 70g, joten taidan yhdistää johonkin toiseen sen loppukerän ja tehdä raidallista... Tai jotain.

Lankavärjäyksistä enemmän kuvatuksia sitten kun illalla huuhtelen. Ja kuivuttuaan taidan tehdä koetilkun - ei minusta kyllä uskoisi - ja laittaa pesukoneeseen, ennenkuin alan sukkia tekemään. Ettei käy niin että kun laitan punaiset sukat koneeseen niin harmaat tuleekin ulos... Vielä pitäisi keksiä miten saisin nätisti/helposti tehtyä pätkävärjäyksiä siihen toiseen vyyhtiin. Kun olisi punaista ja keltaista tuolla kaapissa. Mutta jauhe tuntuu sekoavan veteen sen verran vilkkaasti että sekoittuu ne värit. Jos laittaisi vain vähän vettä? Tai ensin lanka kattilaan ja vasta sitten vesi johon on jo väri sekoitettu??