En tanssi tangoa (enpä paljon muutakaan), mutta tuo Tango Starista neulottu pitkä kaulahuivi on tuossa portaiden kaiteella alkanut kiljua tyyliin "tee jo jotain"... On pari kuukautta odottellut langanpäättelijää, mutta jotenkin tuosta ei tullut sitä mitä piti niin en ole päätellyt. Nyt olen viikon verran miettinyt vakaasti pitäisikö koko komeus pistää uusiksi. Lankaa meni ihan hurjan paljon (ohjeessa luki 2 kerää, mutta tuossa on 4, no on kyllä ohjetta pidempikin). Jotenkin se ei vaan luonnistunut niinkuin olisi pitänyt. Käsiala varmaan heitti pieleen, koska siinä vaiheessa kun lankaa oli mennyt se ohjeen 2 kerää, pituutta oli vasta 2/3 ohjeen pituudesta. Huivi on tehty ainaoikeinneuleena, ja on nyt sellainen tosi lutru ja pliisun tuntuinen (olipas hyvin selitetty). Siis venuu joka suuntaan toisen suunnan kustannuksella... Jos venuu pidemmäksi, kapenee kamalasti ja toisin päin. Ei kiva. Ei yhtään sellainen käytännöllinen että voisi kaulaansa laittaa. Lankaa meni niin paljon, että varmaan se painokin aiheuttaa venymisilmiön.

Kaiken lisäksi tässä joku päivä keskimmäinen huomasi että keskellä huivia on REIKÄ!!! Jossain vaiheessa kyllä huomasin että 1 silmukka on hukassa, mutta noiden pörröjen keskeltä en sitä löytänyt, ja ajattelin että olen vahinkossa neulonut jossain kohtaa 2yhteen. En sitten ollut... Kuopus on tuota leikkiessään välillä rajustikin huisutellut pitkin taloa, ja nyt se kadonnut silmukka on tehnyt lisää tilaa itselleen. Eli purkuun menee osittain ainakin, jollei sitten kokonaan. Siis menee kokonaan!

Jos jollakulla on vinkkiä millä neuleella tuosta saisi hieman paremman aikaiseksi, niin vinkkejä otetaan vastaan jos nopeasti vinkkaa. Vastalahjaksi lupaan kiitollisuutta ja nöyryyttä (enpä sitten edes ainaoikeinneuleella saanut huivia tehtyä)... Niin ja lupaan tuon tehdä uusiksi vielä ennen kevättä!

Mari oli tehnyt ihanan huivin, ja kyselin jo ohjetta... Mutta tyssäsi siihen että oli virkattu. Virkkaamaan en nyt ala opettelemaan, vaan pitäisi ihan puikoilla saada tehtyä!

Ette muuten usko kuinka vaikeaa oli tämän postauksen kirjoittaminen taas vaihteeksi. Jotenkin sormet on vielä aamukohmeessa ja menee koko ajan väärille nappuloille ja koko ajan saa korjailla tekstiä... Olisko tulossa se aika kuukaudesta, kun tuntuu ettei mikään suju... Verkkopaita jää pikkutauolle pariksi päivää kun ranteet on alkaneet kipeytyä.

Lisätty klo 12 jälkeen:

Huivi on nyt ihanan pörröisinä kerinä:) Ajattelin kokeilla neuloa niin että 5o-5n-5o-5n-5o, ja seuaavalla kierroksella samalla lailla, eli valmiissa työssä on aina oikean silmukan yläpuolella nurja. Jos estäisi sitä venymistä vähän. Voi kyllä olla että lisää vaan. No, kokeillaan...

Sain jo vinkkiä että yhdistämällä muuta lankaa joukkoon jämäköityisi, mutta varastoissani ei ole nyt mitään tuohon väriin sopivaa (musta-harmaata 7v-raitaa en uhraa tähän, se odottaa lapasiksi tai sukiksi muodostumista), eikä nyt uusia just ostetakaan. Pakko siis keksiä jotain muuta kikkaa.