Olen aloittanut sekä Project Spectrum -työtä että Lankahamsteriprojektin ekaa työtä.

Ensin meni kotvasen aikaa kun mietin kahta juttua. Ekaksi sitä, että otanko puikoille luonnonvalkoisen vai luumunvioletin Alpaca Indiecitan (tulivat JYV-paketista jouluaattona). Se luumu olis kutkuttanut mieltä kovasti, koska samanvärinen pipo seiskaveikasta valmistui viikolla. Mutta päädyin kuitenkin tuohon luonnonvalkoiseen. Saan kaksi kärpästä samalla iskulla, niin sanotusti... Helmimaaliskuussahan on sininen, valkoinen ja harmaa vuorossa tuossa ekaksi mainitussa projektissa, ja luonnonvalkoinen mielestäni kyllä luokitellaan valkoisiin.

Sitten piti miettiä, teenkö lapaset vai kynsikkäät. Helpompi olis ollut päätyä lapasiin; enemmän neulomista eli siis enemmän grammoja pois varastosta, ja taattu onnistuminen koska lapaset osaan jo varman päälle tehdä. Mutta, autoa ajaessa on lapaset huonommat kun luistavat, joten kynsikkäille on akuutti tarve. Mulla ei yhtään parillisia ole (joo päätelkää tästä mitä haluatte;). Hirveä homma niissä on, mutta päädyin kynsikkäisiin. Haastetta kun opettelee ne sormien kohdat kunnolla. Ja kimmokkeena nopeahkoon valmistumiseen on, että sitten saa aloittaa samat luumunvärisinä.

Toinen kynsikäs, tai siis ensimmäinen on jo valmis. Langatkin päätelty heti! Eikä ne sormien kohdat mitään ihan sikavaikeita ollut.

374238.jpg

Lanka on tosi riittoisaa, tähän yhteen kului vain reilu 16g (siis 16g + ne leikatut langanpäät). Eli yksi kerä riittää molempiin. Luumunvärisestä taidan tehdä myös kynsikkäät, paranneltuina. Eli resori puoli numeroa pienemmillä puikoilla kuin muu osuus, ja keskisormi pidemmäksi kuin vieruskaverinsa. Tuossa on hieman väljä tuo resori, mutta en ala purkamaan koska tuntuu käteen silti ihan hyvältä.

Lankaa siis jää vielä sitten molempien kynsikäsparien jälkeen kumpaakin väriä yksi kerä. Luultavasti teen sitten niistä raidalliset lapaset. Ja on kuulkaas tosi ihanan tuntuista tuo alpakka!! Olen täällä ihan täpinässä noiden kanssa, kun tosiaan tämä on ensimmäinen alpakkatapaamiseni=)

Huomasin myös, että olen unohdanut kertoa, mistä ne vihreät silmukkamerkit oli tehty... Catarina arveli ihan oikein, eli miehen kalastustarvikkeista ne vihreät oli. Koukut mies klipsaisi niistä pois, ja olivat siis muistaakseni moormuskoita. Sen enempää tiedä, mutta kaloja niillä olis pitänyt siis kai saada... Tai siis nuo olivat sellaiset että olivat ylimääräisiä eikä ole käytetty.

Ja ei, ette näe vielä hetkiin kuvia kuopuksen Jenga-piposta. Muutaman kerroksen ähellettyäni (juu, siltä sen langan neulominen minusta juuri tuntuu) tajusin, että koko se työ oli turhaa. Jos tekee 2o2n-joustinneuletta, niin eihän 50 silmukkaa voi mennä millään tasan... Outoa oli se, että tosiaan huomasin sen asian vasta noin kuuden kerroksen jälkeen=( Eilen aamulla kuopus näki sen kerän tuossa sohvalla, ja hihkaisi "Hei sä oot jo tehny sen mun pipon"! No, selitin sitten et enkä oo, kun piti purkaa kaikki kun meni väärin. Mutta tänä talvena vielä kyllä valmistuu. Luvattu mikä luvattu. Mutta mun pipoviikon saldo jäi nyt kolmeen pipoon, en jaksa stressata nyt tuon kamalan langan kanssa tällä erää. Alpakat vei voiton;)