Kadustakaan tiedä, mutta itte keitetty mehu ainakin on turkasen kuumaa kun se pomppaa mehumaijan letkusta suoraan sormille! Siis päästelin mehua maijasta kattilaan, ja jotenkin käsittämättömästi se nipsu siitä letkusta luiskahti pois paikaltaan. Mehut tietty tuli sormille (mää mitään patakintaita ennenkään...) ja loppuviimeksi se nipsukin päätyi sinne kattilan pohjalle. Tiedä sit miten se edes on mahdollista, kun se nipsuhan on sen letkun ympärillä. Niin vaan kävi. Onneksi meil on vesihana niin että kun liesisaarekkeesta selkänsä kääntää, niin sain sormet kylmän juoksevan veden alle. Toisella kädellä pidin sit mehukattilaa ilmassa kun ei hellalle mahtunut enkä saanut yhdellä kädellä heivattua mihinkään. Tai siis en voinut liikuttaa sitä kun maijan letku siis oli auki.

Esikoisen huusin hätiin että tuo pyyhkeitä ettei mee laminaatti pilalle. Ja sitten vispilällä kalastaa sen nipsun ja jäähdyttää siinä kylmässä vedessä... Ja kuopukselle annoin ohjeita että pysyy pois kuumasta mehusta. No saatiin sitten homma hoitoon ja nipsunkin sain sitten kipeillä sormilla ujutettua paikalleen. Ja mehunkeitto siis pääsi jatkumaan:)

Niin että olkaas varovaisia mehuhommeleidenne kanssa; tekee kipeetä se kuuma mehu. Onneks ei pahemmin käynyt, ainoastaan pari sormea on nyt punaisia ja kuumottavia. Ei pahempia palovammoja kuitenkaan tullut. Aloe vera -geeliä nyt noihin olen laittanut jos auttaisi kuumotukseen... Ja loppumaijallisen kanssa yritän olla varovainen. Sitten on anopin tuomat vadelmat ja äidin tuomat punaviinimarjat keitetty mehuksi. Omista puskista on vielä mustat noukkimatta...