Näitä siis aloitin pari kerrosta lomareissulle lähteissäni, reissussa tein vain vajaat kaksi kerrosta, mutta nyt ne ovat valmiit. Tai oikeastaan olivat jo lauantaina.
781401.jpg
Ihan kivat, en hyikyttele mutta en myöskään pompi riemusta kattoon saakka. Eli, kerällä lanka näytti paljon kauniimmalta. Värit ovat tuollaiset, ei oikein minkään väriset. Mutta yllättävän nätisti silti sointuvat yhteen, vaikkakaan itse en välttämättä ihan noita laittaisi yhteen. Mutta ihan harmoniset kotisukat noista tuli.

Lanka on Grüendl:n Socken Wolle, 75% villaa ja loput polyamidia. Siis ihan normisukkalankakoostumus. Mutta jotenkin tuo lanka tuntuu sellaiselta löperömmältä kuin muut kokeilemani sukkalangat (ei siis mikään hirveän laaja tuntemus minulla). Arvelen, ettei tule kestämään käytössä ihan hirveän hyvin, mutta kestää sen mitä kestää. Puikkoina mulla oli varsissa tavalliset metalliset 2,5mm sukkapuikot, ja muuten 3mm bambusukkapuikot, sellaiset hieman lyhemmät eli 15cm pituiset. Ehkä olisi saanut olla kauttaaltaan puoli milliä pienemmät puikot. Tiheämpi neulos ei ehkä tuntuisi niin löperöltä. Mutta toisaalta lanka on saman vahvuista, mitä olen aiemminkin kolmosen puikoilla tikutellut. Tiedä häntä siis...

Tykkään hirveästi noista 15cm pituisista puikoistani. Ohuemmissa puikoissa kun on se, että taipuvat helposti. Mutta lyhyempi puikko ei ole niin herkkä taipumaan. Pitäisikin noita bongata jostain lisää, kun mulla on tuota pituutta nuo 3mm ja 4mm. Ne olen ostanut joskus Ihan Itsen kautta, ja ei siis ole mitään tietoa mistä noita lyhyitä saisi, ja vielä kohtuuhinnalla. Harkinnassa on myös ostaa 2,5mm bambut, mutta toisaalta mahtaakohan niin ohuet katketa halposti. Kakkosia en ainakaan uskalla bambuina ostaa, saa metalliset kelvata sitten kun muistan niitä joskus ostaa... Onneksi ihan niin ohuita tarvitsee tosi harvoin!

Juu, noilla sukilla oli kova kiire valmiiksi, sillä Step-lanka huuteli kovasti pääsyä puikoille. Päätin kuitenkin sisukkaasti nuo tehdä ensin valmiiksi=) Nyt on ensimmäinen sukka Step-langastakin valmiina. Jos sitä nyt sukaksi voinee kutsua, kun varsi on vain 3,5cm pituinen. Niistä kun tulee unisukat, niin ei voi olla pitkiä varsia (laiskuudellahan ei asiaan ole osaa eikä arpaa;). Lyhytvartise/varrettomat voi sitten unissaankin potkaista pois jalasta jos tulee kuuma... Lanka muuten tuntuu käsiin tooosi iiihanalta ja pehmeältä!

Tänään kävin Lavikolla (paikallinen ruok... ei kun siis lankakauppa). Eipä ole heillä enää Garnstudion lankoja myynnissä... Ja minä kun olisin Fabeleita ost... siis katsellut. Enhän mä muuten, mutta kun työasioissa jouduin siitä ohi kulkemaan. Ei mulla sukkalangoille tarvetta todellakaan olisi, mutta kun nää on niin ihanat jalassa (kiitoksia vielä oikein paljon keväiselle SNY:lleni langasta!!), niin olisin voinut sortua ostamaan jotain muutakin väriä samaa laatua. No, rahat säästyi tällä kertaa. Saahan tuota netistäkin tilattua, mutta kypsyttelen nyt vielä ja yritän hillitä itseni. Sillä aikaa yritän neuloa kotona olevia lankoja sukiksi. Eihän ihmisellä voi koskaan olla liikaa villasukkia?!

Loppuun vielä toisenlaista (melko kyseenalaista) kädentaitoa. Viherpeukaloa mulla ei tosiaan ole, ja olenkin tosi ihmeissäni... Mieshän toi äitienpäiväksi/tuliaisiksi mulle toukokuussa Paprikan. Se on tuossa helteisellä kuistilla ollut, suunnilleen kuoleman partaalla koko kesän. Kasteltu kun on muistettu... Mutta jotain on tulossa:
781397.jpg781398.jpg781400.jpg
Nyt kyllä yritän kastella hieman useammin. Jos vaikka paprikavauvat kasvaisivat isoksi saakka...