TEDDYLAPASET naiselle

270682.jpg

koko naisen

langanmenekki  Novita Teddy 100g

puikot sukkapuikot 4,5mm ja 5mm

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

vasemman käden lapanen

-         Luo ohuemmilla puikoilla 32s neulo 3 krs 2o2n-joustinta 3cm.

-         Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita sileä neule. Kun sileän neuleen korkeus on 8 cm, neulo, kunnes puikolla 2 on jäljellä 6s. Neulo 5 s erivärisellä langalla peukaloa varten, palaa takaisin ja neulo nyt eriväriset silmukat uudelleen. Jatka sileää neuletta, kunnes etusormi on peitossa kokonaan.

-         Tämän jälkeen aloitetaan kärkikavennukset. Neulo joka puikolla 2o, 2o yhteen, 2o, 2o yhteen. Neulo 2 välikerrosta (ilman kavennuksia). Neulo joka puikolla 1o, 2o yhteen, 1o, 2o yhteen. Neulo 1 välikerros. Neulo kaikilla puikoilla 2o yhteen, 2o yhteen, katkaise lanka ja pujota loppujen 8s läpi. Päättele nurjalle

-         Pura peukalon kohdasta erivärinen apulanka, ja poimi samalla silmukat langan ylä- ja alapuolelta kolmelle puikolle. Myös molemmista sivuista poimitaan yhdet silmukat. Peukaloon tulee yhteensä 13s. Neulo kunnes peukalo peittyy melkein kokonaan, ja kavenna sitten joka puikon lopussa 1s. Tee kavennukset joka kerroksella, kunnes puikoilla on jäljellä enää 1s. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi, pujota ja päättele nurjalle.

 

oikean käden lapanen neulotaan peilikuvana, ja peukalo tulee puikon 3 alkuun.

 

Halutessasi voit koristella lapasen vaikka virkatulla kukkasella. Mikäli haluat neuloa pidemmän varren, ota huomioon että lankaa voi kulua silloin enemmän kuin 1 kerä!