Vähän kokeilin, ja sain samalla ainokaiset bambupuikkoni käyttöön. Koon puolesta tämä onnistuisi sukkapuikoillakin, mutta juuri 5,5mm sukkapuikkoja en omista. Lankana on se sinivioletti seiskaveikka. Sydänystävä saa siis ehkä sydämiä. Leveyttä kaulahuiviin ei nyt paljoa tule koska lanka on paljon ohuempaa kuin ohjeessa. Mutta toivottavasti pituutta sitten tulee riittävästi. Jos kovin lyhyeksi jää, tämä päätynee kuopukselle. Tällä hetkellä pituutta on vasta 52cm (leveys 12cm), ja lankaa on kulunut noin 35g; jäljellä siis enää noin 65g.

180248.jpg180247.jpg

Väri on kuvassa ihan päin prinkkalaa, on siis kyllä violetimpi kuin näyttää... Ja malli on siis Heart Knittystä. Ohje löytyy täältä, ja samassa linkissä on muitakin kivoja malleja:) Olin itselleni kirjoittanut paperilapulle ohjeen suomennettuna. Mutta loppujen lopuksi karmeasta käsialastani johtuen, oli paljon helpompi seurata alkuperäistä ohjetta ja neuloa englanniksi ensimmäistä kertaa. Tuossa on niin vähän noita eri termejä, että ne oppi tosi nopeasti. Ja siis neuloin ihan englanniksi. Mulla on sellainen käsittämätön tapa, että jos vaikka luenkin jotain englannikielistä juttua tai kirjoitan englanniksi, en koko ajan mielessäni käännä sitä suomeksi. Vaan ikäänkuin ajatusmaailmanikin vaihtaa kieltä...

Pitäiskin treenata englantia taas enemmänkin. Liian paljon unohtuu kun monta vuotta menee niin ettei kieltäjoudu käyttämään. Jos vaikka enemmänkin uskaltautuisin neulomaan englanniksi:)

Ja tuolla samalla mallilla haluan muuten itsellenikin huivin, jostain pehmeästä ja paksusta langasta kun sellainen vaan löytyy. Musta tai luonnonvalkoinen voisi olla kiva, sopisi kaikenväristen vaatteiden kanssa. Toisaalta mulla on musta talvitakki, joten vaalea sopisi sen kanssa ehkä paremmin ettei mene ihan synkistelyksi... Mietintään sekin siis.

Bambupuikoista sen verran, että tuntuvat tosi hyviltä käyttää. Alkuun oli vähän ongelmaa, kun eivät luista samalla tavalla kuin metalliset, mutta nopeasti noihin oppi! Eikä karkaa silmukatkaan kun neuloo 4 yhteen, niinkuin todennäköisesti metallisilla olisi tapahtunut helpommin.

Valmiin huivin sitten todennäköisesti ennen luovutusta pyöräytän pesukoneessa. Ihan siltä varalta että näen miten nuo värit pesussa käyttäytyvät. Varmuuden vuoksi...